Hlavní obsah

Obhájci proti neporaženým. Žižkov uvidí řež o trofej

Praha

Po třech letech bude finále české ligy amerického fotbalu pražským derby. Ve 23. ročníku Czech Bowlu se v sobotu od 19.30 (živě na ČT sport) na stadiónu Viktorie Žižkov utkají obhájci trofeje Prague Black Panthers s letos neporaženými Prague Lions.

Foto: Sport.cz

Running back Prague Lions Lukáš Růžek (vlevo) a quarterback Prague Black Panthers Jan Dundáček s trofejí, o níž se v sobotu střetnou.

Článek

Tým Black Panthers vyhrál posledních devět ročníku soutěže, letos ale neprožívá vydařenou sezónu. V rakouské lize sestoupil, v české čtyřikrát prohrál a musel do poslední chvíle bojovat o postup do finále.

A i když před sezónou přislíbil, že některé špičkové zahraniční hráče bude využívat jen v rakouské lize, pod dojmem rostoucí marodky a nevýrazných výsledků je nasadil i do české ligy.

Přichystána i fanzóna

„Skloubení dvou soutěží je náročné, nemáme tak široký kádr. Teď je před námi ale už jen jeden zápas a chceme to dotáhnout do úspěšného konce,“ slibuje quarterback Black Panthers Jan Dundáček.

Prague Lions čekají na titul deset let, ale letos mají impozantní bilanci 10 výher-0 porážek. „Máme za sebou výjimečnou základní část. Black Panthers mají extrémně talentovaný tým, ale když nebudeme dělat nevynucené chyby, můžeme vyhrát,“ tvrdí kouč Kyle Duncan.

Organizátoři věří, že se podaří atakovat loňskou nejvyšší návštěvu z Edenu 4526 diváků, vstupenky stojí v předprodeji 180 Kč, na místě 200 Kč, od 14.00 bude připravena fanzóna.

Reklama

Související témata: