Hlavní obsah

K nymburským basketbalistům přichází "světoběžník" Ibekwe

Nymburk

Kádr basketbalových mistrů z Nymburka doplnil pivot či křídelní hráč Ekene Ibekwe. Americký rodák a nigerijský reprezentant je první letní posilou Středočechů. Česká liga bude další z mnoha nejvyšších soutěží, kterými jednatřicetiletý hráč prošel v Izraeli, Turecku, Španělsku, Austrálii, Německu, Rusku, Portoriku, Libanonu či Íránu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nymburský trenér Ronen Ginzburg.

Článek

Ibekwe má za sebou už 15 profesionálních angažmá, naposledy hrál za Volgograd ve VTB lize, v které ve vzájemném březnovém utkání v Nymburce nastřílel při vysoké porážce ruského celku (76:103) českému účastníkovi soutěže 27 bodů. V květnu se stal ještě krátce hráčem bejrútského Hekmehu.

"Je to velmi zkušený, pro diváky atraktivní a atletický hráč, který vyniká i v obraně. Dobře se nám hodí do našeho stylu hry," uvedl na klubovém webu nymburský trenér Ronen Ginzburg. "Mezi jeho další přednosti patří doskok, blokování a je kvalitním střelcem za tři body. Využívat ho budeme na obou podkošových pozicích," řekl kouč o hráči, který s nigerijskou reprezentací hrál na mistrovství světa 2006 a olympijských hrách 2012.

Reklama

Související témata: