Hlavní obsah

Basketbalisté Miami po deseti výhrách ztroskotali na Golden State

NEW YORK

Vítěznou sérii basketbalistů Miami v NBA ukončil po deseti zápasech poslední tým Pacifické divize Golden State, který v pátek na Floridě nečekaně vyhrál 111:106. Největší podíl na úspěchu hostů měl Jason Richardson, který si 44 body vytvořil osobní rekord. Domácímu favoritovi nepomohlo ani letošní maximum kanonýra Dwyana Wada, jenž dal 42 bodů.

Článek

"Myslel jsem, že se to zvrhne v soutěž o to, kdo z nás nastřílí padesátku. On je na úrovni, které bych chtěl dosáhnout," uvedl s pokorou Richardson. Miami vedlo naposledy v úvodu druhého poločasu, soupeř pak šňůrou třinácti bodů rozhodl.

Další překvapení se zrodilo v San Antoniu, kde domácí obhájci titulu podlehli Los Angeles Lakers 92:100. Nejlepšímu ligovému střelci Kobemu Bryantovi se tentokrát příliš nedařilo a dal 29 bodů, ale domácí hvězdu Tima Duncana dokázali hosté ubránit na pouhých 12 bodů. "Občas se mi na začátku zápasů střelba nedaří, ale vím, že když do budu zkoušet dál, přijde to," uvedl Bryant, jenž vstřelil jen tři body v úvodní čtvrtině.

Hráčům San Antonia, kteří dorazili po čtvrtečním utkání ve Phoenixu domů v půl čtvrté ráno, zápas nevyšel. "To je vina náročného ligového programu. Hrát takhle dva zápasy po sobě, to může tým odrovnat," zastal se soupeře kouč Lakers Phil Jackson, jehož svěřenci vedli až o 18 bodů.

Anthony nedohrál v Torontu

Denver se vypořádal i se ztrátou Carmela Anthonyho a zvítězil v Torontu 108:97. Nejlepší střelec týmu odešel ze hřiště ve třetí čtvrtině kvůli zranění stehna a do zápasu už se nevrátil. "V noci jsem vůbec nemohl spát, jak to bolelo. Zkusil jsem to, ale znovu to začalo zlobit," uvedl Anthony.

Už jedenácté utkání po sobě vyhráli na domácí půdě basketbalisté Sacramenta, kteří zdolali Memphis 105:93. Letošním maximem v podobě 30 bodů se o to zasloužil Ron Artest.

Po třech porážkách se opět vzmohli hráči Milwaukee a zvítězili v Bostonu 92:86. Jiří Welsch proti svému bývalému klubu v dresu hostů nenastoupil. Bucks si výhrou pojistili osmé místo ve Východní konferenci a dál svádějí úspěšný boj o účast v play off. "Tohle je pro nás důležité vítězství. Boston hrál dobře, my jsme potřebovali uspět jakýmkoliv způsobem," uvedl kouč Milwaukee Terry Stotts.

Orlando - Cleveland 102:73
Toronto - Denver 97:108
Miami -Golden State 106:111
Boston - Milwaukee 86:92
New Orleans/Oklahoma City - Indiana 90:92
Chicago - LA Clippers 96:107
San Antonio - LA Lakers 92:100
Sacramento -Memphis 105:93
Seattle - Minnesota 107:96

Reklama