Hlavní obsah

Basketbalisté Washingtonu porazili podruhé v sezóně Detroit

NEW YORK

Nejlepší tým sezóny basketbalové NBA Detroit prohrál sobotní utkání ve Washingtonu. Domácí zvítězili 110:92 a stali se po Utahu druhým klubem, který dokázal Pistons dvakrát porazit; poprvé se jim to podařilo na konci listopadu po druhém prodloužení. Největší měrou nyní k výhře Wizards přispěl autor 34 bodů Gilbert Arenas, Caron Butler nastřílel jen o čtyři body méně.

Článek

"Po utkání jsme si říkali: Proč takhle nemůžeme hrát i v ostatních zápasech? Kéž bychom předváděli takové nasazení a disciplínu pořád," řekl trenér Wizards Eddie Jordan, jehož tým se díky výhře nad Detroitem dostal nad padesátiprocentní úspěšnost. Pistons jsou dosud jediným týmem NBA, který má jistý postup do play off.

Milwaukee podlehlo týmu Los Angeles Clippers 98:106. Český reprezentant Jiří Welsch se v domácím celku dostal do hry na osm minut a zaznamenal čtyři body, když trefil jeden ze dvou pokusů za dva body a proměnil oba trestné hody.

O výhru hostů se postarala především vyrovnaná dvojice Elton Brand, Chris Kaman. Oba nastříleli shodně 22 bodů, navíc se podělili o 18 doskoků a devět zblokovaných střel. "Byl prostě nezastavitelný," řekl o svém kolegovi Brand. "Snažili jsme se mu jen dávat míče. Sázel to tam pravou rukou, levou rukou, neměli na něj odpověď," dodal muž, jenž v den zápasu slavil 27. narozeniny.

Hráči Phoenixu znovu poznali, jak je důležité mít Steva Nashe. Nejužitečnější basketbalista minulé sezony se vrátil do sestavy po jednozápasové pauze a hned pomohl Suns k výhře 110:102 nad Minnesotou. "Hrál docela dobře. Všimli jste si toho?" žertoval s novináři kouč Phoenixu Mike D'Antoni. Kanadský rozehrávač si vylepšil sezonní maximum na 31 vstřelených bodů, navíc přidal jedenáct asistencí.

Atlanta - Chicago 90:95
Washington - Detroit 110:92
Orlando - Golden State 103:92
Charlotte - New York 116:109
Milwaukee - Los Angeles Clippers 98:106
Utah - Dallas 87:90
Phoenix - Minnesota 110:102.

Reklama