Hlavní obsah

Mingova dobrá forma nestačila na basketbalisty New Jersey

New York

Čínský pivot Jao Ming nastřílel v pondělním utkání NBA 36 bodů do koše New Jersey, ale byl se svým výkonem příliš osamocen na to, aby Houston mohl pomýšlet na vítězství. Při třetí absenci Tracyho McGradyho, jehož čeká se zraněnými zády až pětitýdenní pauza, prohrál domácí tým 77:90.

Článek

Strůjcem vítězství hostujícího mužstva byli Vince Carter s 29 body a rozehrávač Jason Kidd, který se prezentoval dalším z univerzálních výkonů. Pošesté v sezoně zaznamenal triple double za 11 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí a v kariéře už mu jich chybí jen pět k tomu, aby dostihl legendárního Wilta Chamberlaina na třetím místě historického pořadí. Kidd jich má na kontě 73.

Jao Ming se drží po přestávce pro Utkání hvězd ve formě, v deseti zápasech dosáhl průměru 27,5 bodu a 13 doskoků. V pondělí proměnil 18 šestek a přidal devět doskoků. Jeho spoluhráči ale propadli. "Nechtěli jsme Jaovi umožnit, aby se tolik prosadil, ale když už takhle hraje, nesmíte prostě nechat zazářit nikoho dalšího," řekl Carter.

Welsch se na hřiště nedostal

Hráči Milwaukee málem prohospodařili nadějný náskok proti Atlantě, přesto nakonec ukončili pět zápasů trvající sérii domácích proher. Ve druhém poločase měl tým Jiřího Welsche sedmnáct bodů navrch, ale z náskoku po závěrečné siréně zůstal jediný bod. Milwaukee vyhrálo 88:87, Welsch se na palubovku nedostal.

Doma naopak neuspěl New York, který prohrál s Denverem 96:108 a zůstal nejslabším týmem soutěže. Knicks nedokázali ubránit Carmela Anthonyho, který jim nastřílel 35 bodů, jejich bývalý spoluhráč Marcus Camby se zaskvěl 10 body a 18 doskoky. Ještě mnohem impozantnější výkon předvedl pivot Los Angeles Clippers Chris Kaman, který při vítězství 95:87 nad Minnesotou zaznamenal 24 bodů a 23 doskoků. Trenér Mike Dunleavy oslavil 500. vítězství v kariéře.

Výsledky:
Indiana - Orlando 97:83, New York - Denver 96:108, Milwaukee - Atlanta 88:87, Houston - New Jersey 77:90, Los Angeles Clippers - Minnesota 95:87.

Reklama

Související témata: