Hlavní obsah

Ústecké basketbalisty vede nový trenér Pištěcký

Ústí nad Labem

S řadou změn na trenérském postu i v hráčském kádru zahájili basketbalisté BK Ústí nad Labem přípravu na novou sezónu v Kooperativa NBL. Hlavní kouč Martin Stavěl skončil u týmu na vlastní žádost z rodinných důvodů, jeho funkci přebírá dosavadní asistent a šéftrenér mládeže Antonín Pištěcký. Asistentem se stal někdejší trenér Děčína a Ústí nad Labem a klubový funkcionář Jan Šedivý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Pištěcký je ve 32 letech nejmladším koučem v nejvyšší české soutěži mužů. „Perspektivně jsem se chtěl věnovat trenérské práci, takže si této možnosti moc vážím," konstatoval nový trenér. Z hráčů už nemůže počítat s rozehrávačem Čarneckým, který uzavřel hráčskou kariéru. Američan Barham zamířil do Rumunska. „Zůstávají ale Votroubek, Pecka, Jiříček, Bosák, posilami jsou Šotnar a Šmíd z Brna. Stejně tak Šteffel z Prostějova, který je však po těžkém zranění a po regeneraci by se měl zapojit do tréninku a následně do hry v průběhu podzimu. Počítáme ještě s Američany Smithem a Gloverem, doplní nás i talentovaní junioři," nastínil Pištěcký základní složení kádru.

Ústečtí basketbalisté mají v plánu sérii přípravných zápasů včetně výjezdů do sousedního Německa. Národní basketbalová liga odstartuje 24. září. „Vzhledem k novému formátu soutěže, kdy se liga postupně rozdělí na dvě skupiny - elitní šestku a druhou šestku - bychom chtěli zabojovat o horní polovinu tabulky. Do play off se dá postoupit i ze sedmého a osmého místa, takže to bude velký boj mezi větším počtem adeptů," přemítal Pištěcký.

Ústí se těší i na tradiční derby se sousedním rivalem z Děčína. V tomto týmu skončili Stria a Jelínek, kteří odešli do slovenské Handlové. Naopak se vrátil reprezentant Pavel Houška z Nymburka, stříbrný ligový medailista z minulé sezóny získal i Američana Wilsona.

Reklama