Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté postoupili do semifinále extraligy

KLADNO

Volejbalisté Kladna postoupili do semifinále extraligy. Ve čtvrtfinálové sérii obhájci titulu počtvrté porazili nováčka nejvyšší soutěže z Ústí nad Labem, ve své hale zvítězili hladce 3:0. Jejich dalším soupeřem bude Dukla Liberec, repríza loňského finále začne 29. března na severu Čech.

Článek

Ústečtí volejbalisté zdaleka nenavázali na své výkony z úvodu série, kdy v kladenské hale dokonce jeden zápas vyhráli. Domácí volejbalisté snadno ovládli první i druhý set, ústeckému celku nepomohly ke zlepšení ani změny v sestavě. Po vyrovnanějším začátku třetí sady se zakrátko vše vrátilo do původních kolejí a favorit po 73 minutách bez většího vypětí zvítězil 3:0.

"Závěrečné dva zápasy byly pro nás jednodušší. Myslím, že si Ústí už tolik nevěřilo a my jsme předváděli skutečně dobrou hru," uvedl na svazovém webu trenér Kladna Jan Svoboda.

Také ústecký hrající trenér Michal Nekola uznal, že protivník dnes byl jednoznačně lepší. "Po první výhře jsme doma podlehli atmosféře, že se s Kladnem dá hrát. Ale pak se potvrdilo jejich postavení a kvalita," řekl Nekola České televizi.

Do semifinále postoupili už i vítězové základní části z Ostravy, kteří čekají na vítěze duelu Opava - České Budějovice. Šesté utkání je na pořadu v úterý na jihu Čech, domácí celek vede na zápasy 3:2.

Výsledek - čtvrtfinále:
Kladno - Ústí nad Labem 3:0 (16, 19, 17)
Rozhodčí: Fink, Krsek. Čas: 73 min. Diváci: 560.
Konečný stav série: 4:1.

Reklama