Hlavní obsah

Děčínští basketbalisté si po dvou stříbrech chtějí udržet postavení ve špičce

Josef PešoutSport.czPrávo

Dvě finálové účasti z posledních dvou sezón předurčují basketbalisty BK Armex Děčín k tomu, aby i před startem nového ročníku Kooperativa NBL pomýšleli na medailové ambice. V hráčském kádru došlo k některým přesunům, přičemž největší novinkou je návrat reprezentanta Pavla Houšky z Nymburka. O aktuální situaci v klubu hovořil jeho generální manažer Lukáš Houser v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Děčínský trenér Pavel Budínský.

Článek

Začněme příchodem Pavla Houšky. Co bylo impulsem k jeho angažování?

Snažíme se složit co nejsilnější tým a Pavel Houška nám do našich záměrů zapadá. Neuvažovali jsme v tom směru, že jej chceme přivést jen jako tahák pro fanoušky. Děčínské prostředí dobře zná, stejně tak jako příznivci jeho, což je dobrá symbióza.

A další posily?

Byl tady krátce Američan Wilson. Ale po týdnu přípravy se rozhodl, že by potřeboval odcestovat znovu domů. Takže jsme rozvázali kontrakt a hráč zase odešel. Je to rychlá změna. V Děčíně se předtím nic takového ještě nestalo. Zároveň přišel Jakub Krakovič a další místo v kádru už nebudeme obsazovat. Máme jej uzavřený.

Za zmínku stojí i téma odchodů hráčů.

Odešli Luboš Stria a Jiří Jelínek, kteří odvedli kus práce. Oběma skončily smlouvy, které jsme neprodloužili. A tím bych to dál nerozebíral. Tak to chodí i v jiné práci, ve sportu a basketbalu nevyjímaje. Bylo čistě na nich, odkud mají nabídky a kam zamíří. Do ciziny hráči odcházejí zadarmo a oba jsou ve slovenském týmu Handlové. V jeho dresu se už představili i při přátelském zápase v první polovině září v Děčíně.

Jak jste přistupovali ke skladbě přípravných utkání před ligou?

Nechceme hrát s týmy, se kterými se potkáváme častokrát v lize, byť jsou třeba z blízké vzdálenosti. Snažíme se o přípravu se zahraničními soupeři. Byli jsme na Slovensku, hráli jsme s polským Zgorzelcem i německým celkem. Cyklus směřuje k tomu, abychom vyladili formu k začátku ligy 24. září doma s Ostravou.

Každý tým zpravidla vyhlašuje předsezónní prognózy a plány.

Nedáváme si žádné postupné cíle. Chceme hrát od prvního kola co nejlépe a ukáže se, na jaké umístění to bude stačit.

Čím by měla být liga přitažlivá pro fanoušky?

Především samotnou hrou. Lidi rádi chodí na basketbal nejen v Děčíně, kde je skvělá atmosféra. Taháků pro diváky může být dost. Kluby se obecně snaží dělat maximum, co je v jejich možnostech, aby předváděné výkony jednotlivých týmů a prostředí v halách byly atraktivní.

Reklama

Související témata: