Hlavní obsah

Těšíme se na více soubojů s Nymburkem, avizuje děčínský Pomikálek před sezónou

Děčín

Basketbalista Tomáš Pomikálek se v průběhu minulé sezóny přesunul z mistrovského Nymburka do Děčína. A postaral se tak o zajímavou bilanci, když byl v posledních dvou letech aktérem finálových duelů Kooperativa NBL mezi oběma kluby. V roce 2015 patřil do vítězného nymburského celku, letos na jaře pak v děčínských barvách vybojoval stříbro. Nyní se těší na novou sezónu v Děčíně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Basketbalista Tomáš Pomikálek.

Článek

Jak pro vás bylo složité přejít během rozehrané soutěže z jednoho týmu do druhého?

Ani moc ne. Vracel jsem se do klubu, jehož prostředí znám, a navíc jsem znal pochopitelně i jeho hráče. Bylo to příjemné, všechno proběhlo bez problémů. Sezónu v Děčíně hodnotím kladně. Tým zopakoval druhé místo z předešlého roku. A to v situaci, kdy obhajovat stříbro je vzhledem k pozornosti ze strany soupeřů i veřejnosti daleko těžší, než jej dosáhnout poprvé.

Vzpomenete si ještě na jarní finálovou sérii? A v čem byla pro vás největší odlišnost ve srovnání Nymburka s Děčínem?

V nymburském celku jsem vzhledem k síle družstva odehrál málo minut, kdežto v Děčíně jsme měli marodku, zranění a některé hráče zasáhly příušnice. To se podepsalo na složení sestavy. Najednou zůstal velmi úzký kádr a musel hrát každý, kdo byl k dispozici.

Letos v létě přišel z Nymburka do Děčína i reprezentant Pavel Houška. Pro něj to je návrat po čtyřech letech.

Samozřejmě se mě ptal, jak tady probíhala sezóna a jak to aktuálně vypadá, a byli jsme v kontaktu. Ale předtím v děčínském klubu působil déle než já, a je rád, že se rozhodl znovu pro Děčín.

Jak se vám zamlouvá příprava na start nejvyšší soutěže?

Začátek byl těžký, náročný. Postupně se přecházelo do basketbalové části. K tomu je doplňujícím prvkem posilovna, ale převážně už pracujeme s míčem, pilujeme herní činnosti včetně signálů.

Pokud jde o ligu, tahákem mohou být také duely Děčína s Nymburkem, který na rozdíl od dřívějších sezón odehraje všechna kola soutěže.

Na jednu stranu je dobře, že můžeme absolvovat takové zápasy proti nejkvalitnějšímu českému soupeři. Proti jasnému favoritovi se dá hrát uvolněně. Zažil jsem před několika lety právě s Děčínem, že jsme Nymburk porazili, a byl to tehdy neskutečný zážitek.

Uvažujete o děčínských cílech?

První šestka v tabulce je reálná a chtěl bych říci, že je spíš povinností. Aspirantů na elitní čtyřku bude více - kromě mistrovského Nymburka tradičně asi Pardubice, Opava a jsme zvědaví i na Prostějov.

Reklama

Související témata: