Hlavní obsah

Házenkářky Slavie těsně vyhrály v Ostravě, uspěl i Most

Házenkářky mistrovského Mostu i favoritky ze Slavie Praha zvládly předehrávané 3. kolo interligy. Černí andělé doma porazili Prešov výrazným rozdílem 35:25, zato slávistky uspěly v Ostravě nad Porubou rozdílem jediné branky 22:21. Vyrovnaný duel rozhodla svou osmou trefou v zápase Veronika Galušková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Oba finalisté posledního interligového ročníku si dnes 3. kolo předehráli kvůli víkendové účasti v Poháru EHF. Poruba dramatický duel se Slavií sice vyrovnala, jenže podle delegátky až po závěrečné siréně. "Rozhodovaly výkony obran. Jsem ráda, že jsme s velkým štěstím zvládly závěr a vyhrály. Excelovaly gólmanky, holky bojovaly až do konce a dva body jsou pro ně velkou odměnou," řekla trenérka Pražanek Petra Vítková, jejíž svěřenkyně zvládly i třetí zápas v ligové sezoně.

Interliga házenkářek - 3. kolo:
Poruba - Slavia Praha 21:22 (12:12). Nejvíce branek: Minárčiková a Kostelná po 5, Šviráková 3/1 - Galušková 8/1, Kordovská 6.
Most - Prešov 35:25 (21:8). Nejvíce branek: Jeřábková 9/4, Eksteinová, Chmelařová a Mikulčík po 4, Kovařová 4/1 - Bačíková 9/4, Gajdošová 5.

Reklama