Hlavní obsah

Česko - Makedonie 3:0Čeští volejbalisté zdolali Makedonii, k postupu jim chybí set

Jablonec nad Nisou

Čeští volejbalisté zahájili vítězně i druhou polovinu kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Miguela Falascy porazili v Jablonci Makedonii 3:0 po setech 25:19, 26:24, 25:22 a v čele tabulky skupiny F mají šestibodový náskok. Jistotu postupu tak mohou mít už po sobotním utkání s Rumunskem, v němž jim stačí uhrát set.

Foto: Profimedia.cz

Trenér české volejbalosvé reprezentace Miguel Ángel Falasca.

Článek

"Je to super, protože jsme zvítězili doma před vlastními fanoušky. V první řadě musíme hrát každý za tým a dnes se to povedlo, bojovali jsme prostě všichni a jsem za to nesmírně rád," řekl smečař Adam Bartoš v tiskové zprávě.

Makedonský výběr získal ze tří zápasů na předchozím turnaji v Craiově jen jeden bod, na druhou stranu jako jediný soupeř dokázal proti českým reprezentantům vyhrát set.

K tomu dnes měli Makedonci nejblíže ve druhém dějství, v kterém se drželi do koncovky a až po útoku univerzála Michala Fingera prohráli 24:26. V první sadě si lépe bránící český tým záhy vypracoval bezpečný náskok, závěrečný set pak při třetím mečbolu zakončil makedonský servis do autu.

Holubec hýřil spokojeností

Finger tentokrát pomohl k české výhře 15 body. Smečaři Bartoš a Donovan Džavoronok si připsali po deseti bodech, blokař Aleš Holubec úspěšně zakončil 11 akcí domácího týmu.

"Vítězství 3:0, takže maximální spokojenost. Makedonie je tak trochu specifický tým, vypadá to, že je volejbalově někde jinde, ale když trochu polevíme, předvede kvalitní hru. Jsem rád, že jsme to dnes prostě zvládli," řekl Holubec.

Na šampionát, který se bude hrát příští rok v Polsku, postoupí vítězové skupin. Druhé celky absolvují v říjnu baráž.

Kvalifikace ME volejbalistů:
Skupina F, druhý turnaj v Jablonci nad Nisou:
ČR - Makedonie 3:0 (19, 24, 22)
Rozhodčí: Ovuka (Bos.), Bardič (Chorv.). Čas: 83 min. Diváci: 900.
Sestava a body ČR: Holubec 11, Finger 15, Džavoronok 10, Beer 5, Janouch, A. Bartoš 10, libero Kryštof - Hadrava 1, Habr, Michálek 2. Trenér: Falasca.
Nejvíce bodů Makedonie: N. Gjorgiev 19, Ljaftov 12, Josifov 7.
Rumunsko - Estonsko 3:1 (-23, 22, 19, 23)

Reklama

Související témata: