Hlavní obsah

Házenkářky Slavie a Mostu v repríze finále remizovaly

Repríza květnového souboje o český titul mezi Slavií Praha a Mostem ve čtvrtém kole interligy házenkářek skončila remízou 24:24. Slávistkám se povedlo v závěrečné pětiminutovce zlikvidovat pětibrankové manko a udržely si v novém ročníku neporazitelnost. V tabulce jsou druhé o bod za stoprocentně úspěšnými Michalovcemi, které deklasovaly Prešov 47:24.

Článek

Obhájkyně titulu z Mostu vedly téměř celý zápas, ale Veronika Galušková gólem ze sedmimetrového hodu za stavu 20:24 nastartovala závěrečný nápor Slavie. O poslední čtyři góly zápasu se podělily s Hanou Kutlvašrovou, která po úniku minutu před koncem vyrovnala na 24:24.

"Vzhledem k průběhu zápasu jsem za bod velmi ráda. Sahaly jsme na konci ještě po vítězství, škoda, že jsme útok nevyužily. Bylo to bojovné utkání a po zkušenosti z evropských pohárů jsme věděly, že se utkání lámou v posledních minutách. Proto i když jsme prohrávaly o čtyři branky, jsme nic nevzdaly a bojovaly až do konce," uvedla trenérka pražského týmu Petra Vítková, jejíž svěřenkyně předchozí tři utkání vyhrály. "Remíza je pro oba týmy zasloužená," řekl mostecký kouč Peter Dávid. Úřadující mistr je v tabulce pátý.

Interliga házenkářek:
4. kolo:
Slavia Praha - Most 24:24 (12:14)
Nejvíce branek: Kutlvašrová 5, Galušková 4/1, Svobodová a Kordovská po 3 - Mikulčík 6, Jeřábková a Matoušková po 5.
5. kolo:
Michalovce - Prešov 47:24 (26:12).

Reklama

Související témata: