Hlavní obsah

Satoranský je fantastický, chválí českého spoluhráče z Washingtonu Gortat

Český basketbalista Tomáš Satoranský ještě neodehrál v NBA ani minutu, ale už sklízí chválu od svých nových spoluhráčů ve Washingtonu Wizards. Podle pivota Marcina Gortata je příchod odchovance USK Praha z Barcelony fantastickou posilou.

Foto: Profimedia.cz

Posila basketbalistů Washingtonu Tomáš Satoranský.

Článek

"Má výšku, která není pro rozehrávače běžnou. Má neskutečnou basketbalovou inteligenci a skvělé přihrávky," řekl Gortat v rozhovoru s novináři na začátku přípravného kempu Wizards. "Samozřejmě bude potřebovat rok na aklimatizaci a další rozvoj, ale přináší do naší kabiny mnoho nových věcí. Přesně takového hráče jsme potřebovali. Jsem z něj nadšený, bude pro nás fantastickou posilou," dodal polský pivot.

Právě Gortat si vzal Satoranského pod svá křídla. "Ukážu mu, jak to tu chodí. Cítím se za něj odpovědný. To samé pro mě udělal kdysi Hedo Türkoglu, tak to teď vrátím na Tomášovi. Postarám se o něj," slíbil Gortat. "Ale on ani moc moji pomoc nepotřebuje. Je to chytrý kluk. Každý den je o dvě hodiny dříve v hale a maká na sobě. Svede hezkou bitvu s Treyem Burkem o to, kdo bude krýt záda Johnu Wallovi," dodal.

Chválou na českého reprezentanta po prvních pár dnech nešetří ani trenér Washingtonu Scott Brooks. "Už předtím mě hodně zaujal. Měl jsem informace, jak si přidává na trénincích, jak skvělý je v kabině a ve vztahu se spoluhráči. A to se potvrzuje," řekl Brooks.

"Jeho basketbalová inteligence je tak vysoká, že by pro něj přesun z Evropy neměl být problémem. Společně s jeho atletičností a energií na hřišti. Vypadá opravdu skvěle," doplnil hráč Wizards Jarelle Eddie, který se Satoranským trénoval ještě před začátkem oficiálního kempu.

Reklama

Související témata: