Hlavní obsah

Indiana uctila Reggieho Millera a prohrála

New York

Žádný basketbalista Indiany už nebude hrát s číslem jednatřicet. O přestávce čtvrtečního zápasu NBA s Phoenixem byl slavnostně vyřazen dres dlouholeté opory Pacers Reggieho Millera, který nastupoval právě s tímto číslem na zádech. Jeho nástupce však slavnostní okamžik neinspiroval k dobrému výkonu a Indiana podlehla Phoenixu 104:114.

Článek

Miller v dresu Pacers odehrál všech osmnáct let své profesionální kariéry, během nich se pětkrát dostal do výběru pro Zápas hvězd. Do sportovního důchodu odešel po loňské sezoně a nyní pracuje jako expert pro jednu z amerických televizních stanic.

Phoenix si už v prvním poločase vybudoval čtrnáctibodový náskok a především díky větší úspěšnosti střelby hladce zvítězil. "Hraje se proti nim špatně. Suns jsou dobře vyladěný stroj na útočení," řekl trenér poraženého týmu Rick Carlisle.

Nejlepší střelec NBA Kobe Bryant ve čtvrtek zaostal za svým obvyklým výkonem, zaznamenal jen 23 bodů a Los Angeles Lakers na domácí palubovce podlehli San Antoniu 85:96. Bryant měl nízkou úspěšnost střelby, z 26 pokusů z pole proměnil jen devět. Navíc třináct bodů zaznamenal v úvodních třinácti minutách a v dalším průběhu utkání už jich vstřelil jen deset.

Spurs o vítězství rozhodli ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o sedmnáct bodů. Dvouminutový úsek v jejím úvodu obhájci titulu prohráli 2:9, ale pak si trenér Gregg Popovich vybral oddechový čas a jeho svěřenci nasadili k rozhodujícímu trháku. Dalších deset minut třetí části hry Spurs vyhráli 33:9. "Byla to týmová práce, všechno fungovalo," řekla hvězda San Antonia Tim Duncan, která zaznamenala dvacet bodů a třináct doskoků.

Výsledky:
Indiana - Phoenix 104:114, Los Angeles Lakers - San Antonio 85:96.

Reklama