Hlavní obsah

Basketbalistky diváky nezklamaly a postoupily

BRNO

Přes tři tisícovky nadšených diváků v královopolské hale ovacemi vstoje přivítaly postup brněnských basketbalistek do finále Euroligy. Stejně jako loni si český mistr zahraje o nejcennější klubovou trofej kontinentu, tentokrát ale na domácí palubovce.

Článek

"Utkání s Valenciennes nebylo vůbec snadné. Věděly jsme, že doma se od nás očekává výhra. Rozhodlo, že jsme byly bojovnější, a to také v okamžicích, kdy se nedařilo. Pomáhalo nám i super fandění, v takové atmosféře jsme lidi snad ani nemohly zklamat," přiznávala Zuzana Žirková.

"Diváci byli skvělí. Udělali parádní atmosféru a podrželi nás i v kritických okamžicích. Musím ale přiznat, že jsem byla tak nervózní, že si teď po utkání skoro nic nepamatuji. Že jsme vyhrály, to ale vím přesně," těšilo kapitánku Hanu Machovou.

Brno položilo základ úspěchu už výtečným nástupem. "Začaly jsme opravdu skvěle. Zatímco soupeřky se nemohly trefit, my si budovaly důležitý náskok," říkala Eva Vítečková. "Měl se možná pohlídat, jenže ve třetí čtvrtině nás postihl útlum, kdy jsme hrály vlažně, pomalu vracely do obrany a kvůli tomu dostávaly laciné koše. Najednou to bylo těžší uhrát, než by se předtím zdálo, naštěstí jsme tu sílu v sobě našly," doplňovala Jana Veselá.

Rozhodlo posledních dvanáct minut

"Rozhodující bylo, že jsme těch dvanáct minut před koncem, kdy soupeřky na chvíli vedly, ubránily pár útoků po sobě a dokázaly skórovat," líčila nejlepší střelkyně Brna, americká pivotka DeLisha Miltonová. "Koncovku, při níž jsme udržovaly náskok, se povedlo sehrát velmi dobře, pokaždé jsme měly odpověď na koše, kterými se snažilo Valenciennes dotahovat," mínila Vítečková.

Dnes má Brno volno, které si hráčky zpestří tréninkem i videem a v nedělním finále by chtěly poprvé v historii dosáhnout až na euroligový trůn.

Reklama

Související témata: