Hlavní obsah

Slovinsko - Česko 27:30Házenkářky na úvod sezóny zvítězily v přípravě ve Slovinsku

České házenkářky úspěšně zvládly úvodní zápas nové sezóny. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného, které se začínají chystat na prosincové mistrovství Evropy, zvítězily v prvním ze dvou přípravných utkání na palubovce dalšího účastníka šampionátu Slovinska 30:27. Ve čtvrtek se bude hrát opět v Ptuji odveta.

Článek

Češky před sezónou omladily kádr a scházela jim například dlouholetá brankářská opora Raníková. Národní tým však v obměněné sestavě ve Slovinsku od úvodu dominoval a až na krátkou pasáž před polovinou první půle, kdy soupeřky chvíli vedly, nepustil náskok.

Úvodní dějství český celek vyhrál 15:11 a v druhé půli si dokonce vytvořil i vyšší náskok. Slovinky snížily na rozdíl tří branek až dvěma góly v poslední minutě.

"Asi 45 minut jsme předváděli naprosto bezchybný výkon. Vedli jsme asi o osm či devět branek. Výborně fungovala obrana i útok, potom nás ale začaly Slovinky přehrávat v naší obraně," uvedl Bašný.

Holky zaslouží absolutorium, řekl kouč

"Přesto si myslím, že za takový zápas proti Slovinsku v plné sestavě s týmem, který chtěl za každou cenu vyhrát, holky zaslouží zvlášť za prvních 50 minut absolutorium. Podaly výborný výkon. Nic nebylo špatně, všechno fungovalo," pochvaloval si český kouč.

Ve čtvrteční odvetě dostanou šanci všechny zbylé nominované hráčky. "Podle toho, jak se zápas dnes vyvinul, jsme se rozhodli hrát na výhru a některé hráčky se nezapojily. Ale zítra dostanou šanci všechny," prohlásil Bašný.

Po přípravě se Slovinskem čeká reprezentantky na konci listopadu silně obsazený turnaj v Chebu, kterého se zúčastní také týmy Norska, Srbska a Rakouska. Poté už Češky odcestují na šampionát do Švédska, v základní skupině mistrovství Evropy se utkají s Černou Horou, Maďarskem a Dánskem.

Přípravné utkání házenkářek v Ptuji:
Slovinsko - ČR 27:30 (11:15)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Knedlíková 4, Galušková 4, Salčáková 3, Růčková 4, Ryšánková 1, Hrbková 2, Kordovská 1, Luzumová 3, Malá 1, Jeřábková 4, Adámková 3, Marčíková, Weisenbilderová, Konečná, Janoušková.

Reklama

Související témata: