Hlavní obsah

Jícha je po roce v nominaci házenkářské reprezentace

Praha

Filip Jícha se po roce vrací do házenkářské reprezentace. Čtyřiatřicetiletý hráč Barcelony je v nominaci na listopadové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy proti Islandu a Makedonii. V týmu po delší době nechybí ani další střelecká opora Pavel Horák, naopak pouze mezi náhradníky je brankář Petr Štochl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Házenkář Filip Jícha.

Článek

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali na úvod kvalifikace 18 hráčů, čtyři jsou z domácí extraligy. Jícha naposledy nastoupil za národní tým loni v listopadu v utkání první fáze světové kvalifikace v Belgii.

"Jsme rádi, že budeme mít k dispozici hráče, kteří nám při některých posledních akcích pro zdravotní problémy chyběli. Role Filipa Jíchy i Pavla Horáka bude možná trošku odlišná než v minulosti, ale jejich házenkářská kvalita i zkušenosti budou pro tým jistě přínosem," uvedl Filip na svazovém webu.

Nominace na úvodní zápasy kvalifikace ME 2018:
Brankáři:
Martin Galia (Zabrze/Pol.)
Tomáš Mrkva (Balingen/Něm.)
Spojky:
Tomáš Babák (Bergisher/Něm.)
Roman Bečvář (Lipsko/Něm.)
Pavel Horák (Erlangen/Něm.)
Filip Jícha (Barcelona/Šp.)
Jan Landa (Lovosice)
Petr Linhart (Toulouse/Fr.)
Jan Stehlík (St. Raphaël/Fr.)
Ondřej Zdráhala (Hamm/Něm.).
Křídla:
Jakub Hrstka (Prešov/SR)
Milan Kotrč (Dukla Praha)
Miroslav Jurka (St. Raphaël/Fr.)
Jan Sobol (Pulawy/Pol.).
Pivoti:
Jan Užek (Karviná)
Leoš Petrovský (Pulawy/Pol.)
Petr Šlachta
Tomáš Říha (oba Zubří)

Český tým vstoupí do kvalifikačních bojů ve středu 2. listopadu na Islandu. První domácí duel pak sehraje v sobotu 5. listopadu v Plzni proti Makedonii, která české reprezentanty porazila v červnovém play off o postup na MS 2017.

Zbývajícím českým protivníkem ve čtyřčlenné skupině je Ukrajina. Na závěrečný turnaj, který v lednu 2018 uspořádá Chorvatsko, postoupí první dva týmy z každé ze sedmi kvalifikačních skupin a nejlepší celek z třetích míst.

Kvalifikační boje vyvrcholí příští rok v červnu. Český celek na posledním Euru letos v lednu chyběl.

Reklama

Související témata: