Hlavní obsah

Rose krátce před startem NBA vyhrál spor o údajné znásilnění

Jen pár dnů před startem sezóny NBA vyhrál rozehrávač Derrick Rose soudní spor o údajné znásilnění své bývalé přítelkyně. Ta zažalovala osmadvacetiletého basketbalistu a jeho dva kamarády o 21,5 miliónu dolarů. Porota v Los Angeles však trojici obžalovaných zprostila viny pro nedostatek důkazů.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Basketbalista Chicaga Derrick Rose (vpravo) bojuje o míč s Kyriem Irvingem z Clevelandu.

Článek

Rose, nejužitečnější hráč ligy z roku 2011 a dlouholetá opora Chicaga, byl obviněn s dvěma přáteli ze znásilnění dívky v srpnu 2013. Předtím ji údajně opili nebo zdrogovali. Porota u federálního soudu v Los Angeles ale ve středu jejím argumentům neuvěřila.

"Připadalo mi to, že si s námi hraje. Když se jí začal ptát její advokát, rozplakala se. Myslím, že se docela vyznám v lidech, a připadalo mi, že neříká pravdu," řekl novinářům jeden z členů poroty, kterou tvořilo šest žen a dva muži.

Rose po minulé sezóně NBA přestoupil z Chicaga do New Yorku a Knicks kvůli soudnímu řízení chyběl v přípravných zápasech. Možná stihne poslední test ve čtvrtek v Brooklynu. Sezonu zahájí Knicks v úterý v hale obhájce titulu Clevelandu.

"Jsem vděčný, že porota pochopila a dala mi za pravdu. Teď už to chci hodit za hlavu a soustředím se na svou rodinu a kariéru," uvedl v prohlášení americký basketbalista. Ocenění MVP získal před pěti lety jako nejmladší hráč v historii NBA. Jeho další kariéru ale poznamenala zranění.

Reklama

Související témata: