Hlavní obsah

Basketbalisté New Jersey v NBA počtrnácté za sebou vyhráli

NEW YORK

Basketbalisté New Jersey prodloužili svou vítěznou sérii v zámořské NBA už na čtrnáct zápasů. Ve čtvrtečním utkání porazili na domácí palubovce Charlotte 113:102 a dosáhli nejdelší série neporazitelnosti v tomto ročníku profesionální soutěže. K vyrovnání klubového rekordu výrazně přispěl autor čtyřiceti bodů Richard Jefferson.

Článek

Šestadvacet z nich nastřílel ve druhém poločase. "Čtyřicet bodů je hezkých, aby vám připomněly, že to můžete dokázat. Stačí trefit pár střel po sobě a mít pár hráčů, kteří pro vás budou běhat," řekl po svém životním střeleckém výkonu Jefferson, který je v týmu Nets obvykle ve stínu Jasona Kidda a Vince Cartera.

První z nich ve čtvrtek zaznamenal 74. triple double v kariéře za třináct bodů, dvanáct asistencí a deset doskoků. Carter se na vítězství podílel dvaceti body.

Basketbalistům Los Angeles Lakers ani dvaačtyřicet bodů Kobeho Bryanta nepomohlo k úspěchu na palubovce Denveru. Po čtyřech čtvrtinách byl stav nerozhodný a v prodloužení si vítězství 110:108 zajistili domácí.

Anthony rozhodl

Rozhodující koš vstřelil necelé čtyři vteřiny před vypršením nastaveného času Carmelo Anthony, který klíčové body v posledních okamžicích utkání zařídil už poosmé v této sezoně. "Žiju pro tyhle věci, dostávat míč v posledních vteřinách. Ať už se trefím, nebo minu, rád na sebe beru ten tlak," řekl Anthony.

V prodloužení se naopak nedokázal prosadit Bryant, na něhož se zaměřila domácí obrana. "Říkal jsem chlapcům, že na konci budou Kobeho zdvojovat až ztrojovat, takže se k míči nedostane. Střílet musí někdo jiný," uvedl trenér Lakers Phil Jackson.

Detroit na palubovce Miami načal sedmou desítku vítězství v této sezoně a vyhrál posedmadvacáté venku, což je klubový rekord. Pistons uspěli díky vyrovnanému výkonu svých střelců: Tayshaun Prince a Rasheed Wallace nastříleli po dvaceti bodech, Richard Hamilton přidal devatenáct. Naopak v domácím týmu byla velká díra za autorem devětadvaceti bodů Dwyanem Wadem a "osmadvacetibodovým" Shaquillem O'Nealem.

Výsledky:
New Jersey - Charlotte 113:102, Miami - Detroit 82:95, Denver - Los Angeles Lakers 110:108 po prodl.

Reklama