Hlavní obsah

Hraju jinak, ale srovnávání se neubráním, říká mladší ze sester Elhotových

Martin KézrPrávo

Na soupisce basketbalistek USK Praha figuruje už opět jen jedna Elhotová. Zkušenější Kateřina má příští měsíc termín porodu, a tak její mladší sestra Karolína Elhotová v týmu osiřela.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Basketbalistka USK Praha Karolína Elhotová.

Článek

Jak vám sestra chybí?

Přišla jsem o tradiční spolubydlící, teď při soustředění na Slovensku jsme byli na pokoji ve třech. Kačka ale schází nejen mně, chybí na hřišti i v partě. Pro mě byl ten rok s ní cenný, protože jsme si o basketu hodně povídaly, předávala mi zkušenosti.

Troufnete si ji nahradit?

To těžko, máme odlišný styl. Sice se taky snažím střílet za tři, ale ona v tom byla o dost úspěšnější. Lišíme se i tím, že trošičku víc najíždím pod koš. Ale srovnávání se asi neubráním. Snad jsem od Kačky pochytila herní sebevědomí.

Řešíte spolu basket i teď?

Musím říct, že teď mnohem míň. Jsme sice hodně v kontaktu, ale nebavíme se tolik o basketbalu. Kačka sice chodí na naše zápasy koukat, ale už má jiné starosti a řeší jiné věci.

Těšíte se, že budete tetou?

Všichni doma se na miminko moc těší. Chci být aktivní tetou a klidně budu i vozit kočárek, když bude potřeba. Jsem připravená Kačce pomáhat. Mně zatím ve 24 letech biologické hodiny ještě netikají, ale uvidím, co to se mnou udělá, až se její mimčo narodí.

Změnil odchod Kateřiny nějak vaší roli v USK?

Nejsem úplná novicka z loňska, i když se pořád učím. Trenérka Hejková mi teď dává hodně prostoru v české lize a byla bych moc ráda, kdybych získala nějaký i pro Euroligu.

Reklama