Hlavní obsah

Chicago - Cleveland 0:1Clevelandu stačil na Cubs jeden bod a vedou Světovou sérii

Jediný doběh rozhodl třetí duel Světové série MLB. Baseballisté Clevelandu získali bod na Wrigley Field v sedmé směně, porazili domácí Chicago Cubs 1:0 a ujali se vedení 2:1 na zápasy.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Baseballisté Clevelandu Indians Francisco Lindor (vlevo) a Rajai Davis slaví vítězství v třetím zápase Světové série MLB proti Chicagu Cubs.

Článek

Cleveland obsadil v sedmé směně první a třetí metu a kouč poslal na jeden start na pálce Coca Crispa. Vnější polař, který v Clevelandu začínal kariéru a letos v létě se do klubu vrátil po 11 letech, odpálil do pravého pole a stáhl vítězný bod.

"Nadhazovači téhle sérii dominují, jak se zdá, a je potřeba využít každou šanci skórovat. Nám se to dnes jednou povedlo," řekl šestatřicetiletý Crisp, který už letos v play off homerunem rozhodl jeden zápas proti Bostonu Red Sox.

Obrana Indians už podruhé ve finále nepovolila Cubs skórovat. Tentokrát se o to zasloužili startující nadhazovač Josh Tomlin a po něm další tři spoluhráči.

Uspěl i ten poslední, Cody Allen, i když měl namále. Domácí obsadili druhou a třetí metu a odpal by znamenal nejspíš výhru Cubs. Fanoušci na stadionu šíleli, ale Allen strikeoutoval druhého metaře Javiera Baeze, kterému se v utkání nedařilo. Celkem třikrát měl spoluhráče ve skórovací pozici, ale ani jednou neodpálil.

Čtvrtý zápas je na programu dnes znovu v Chicagu. Domácí nasadí na nadhoz Johna Lackeye a Cleveland hvězdu prvního finále Coreyho Klubera.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 3. zápas:
Chicago Cubs - Cleveland Indians 0:1, stav série 1:2.

Reklama

Související témata: