Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka dali Svitavám 114 bodů, nejvíce v sezóně

Praha

Basketbalisté Nymburka zvítězili v 9. kole NBL ve Svitavách 114:72 a vytvořili bodové maximum této sezóny. Suveréni domácí soutěže o dva body překonali výkon Prostějova z utkání 5. kola proti Brnu (112:68). Pět hráčů třináctinásobného českého mistra dalo alespoň 14 bodů.

Článek

Za stoprocentním Nymburkem jsou druhé Pardubice, které zdolaly USK Praha 82:72. Východočeši, kteří ve středu podlehli v Evropském poháru Minsku, v poločase prohrávali o pět bodů. Zápas ale otočili a potvrdili roli favorita.

"Hráli jsme 25 minut dobrý zápas, ale to proti Pardubicím nestačí. Poté jsme měli problém, hráli jsme špatnou obranu. Dovolili jsme Pardubicím příliš jednoduchých košů z vymezeného území. K tomu jsme hráli hůř v útoku," uvedl kouč USK Mirsad Alilovič.

"Důležité bylo, že i když jsme v prvním poločase nehráli moc dobře, tak rozdíl byl pouze pět bodů. Stále jsme byli ve hře. Od třetí čtvrtiny jsme zlepšili obranu, donutili jsme USK k těžkým střelám, získali jsme nějaké míče a tím jsme získali klid i v útoku," řekl domácí trenér Tomáš Bartošek, jenž si pochvaloval přínos střídajících hráčů.

"Na body hráčů z lavičky jsme vyhráli 31:13. To je velké pozitivum, že se chytli i další hráči. V takhle těžkých zápasech je to důležité, že zápas nestojí jen na pár hráčích, ale že se zátěž a body rozloží na více hráčů," uvedl.

Reklama

Související témata: