Hlavní obsah

Toronto - Denver 105:102Rozjetý DeRozan dovedl Toronto 33 body k výhře nad Denverem. Allen ohlásil konec kariéry

Toronto

DeMar DeRozan i ve třetím utkání v novém ročníku NBA překonal hranici 30 bodů a dovedl basketbalisty Toronta k výhře nad Denverem 105:102. Třetí vítězství v sezóně si připsaly celky Chicaga, Atlanty a Los Angeles Clippers.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Basketbalista Toronto Raptors DeMar DeRozan v utkání proti Denveru.

Článek
Fotogalerie

Basketbalisté Toronta po těsné prohře s mistrovským Clevelandem vybojovali v utkání proti Denveru podobně dramatické vítězství. Raptors tři minuty před koncem prohrávali 99:101, ale zbývající část zápasu vyhráli 6:1 a připsali si druhou výhru v sezoně.

Sedmadvacetiletý rozehrávač DeRozan k ní přispěl 33 body a s průměrem 35 bodů je v ligovém pořadí střelců třetí, Kyle Lowry přidal 29 bodů. Nuggets měli v poslední minutě tři šance na vyrovnání, ale Danilo Gallinari dvakrát neuspěl s trojkovým pokusem a netrefil se ani Emmanuel Mudiay.

Atlanta zažívá bezchybný start

Chicago přejelo Brooklyn 118:88, při pohodové výhře nikdo z Bulls nemusel hrát více než 28 minut. Nejlepším střelcem vítězů byl Jimmy Butler s 22 body. Chicago střílelo z pole s úspěšností 50 procent, zatímco domácí Nets se dostali jen na 34 procent.

Clippers zakončili druhou čtvrtinu zápasu proti Phoenixu šňůrou 18:3 a získali rozhodující náskok. Vítězové se mohli spolehnout na výkon Chrise Paula, který k 24 bodům připojil osm asistencí, Blake Griffin nasbíral 21 bodů a 11 doskoků. Suns vedl s 18 body Brandon Knight.

Zatím bezchybný start do sezóny prožívá i Atlanta, která přehrála Sacramento 106:95. Celá základní pětka Hawks nastřílela dvouciferný počet bodů. Dwight Howard se dostal na 18 bodů a 11 doskoků, přitom proměnil jen osm z 20 trestných hodů. Kyle Korver k výhře pomohl pěti trojkami.

Nejlepší trojkař NBA už se nevrátí

Dvojnásobný šampión NBA Ray Allen ohlásil konec kariéry. Jednačtyřicetiletý Američan chyběl už v posledních dvou sezónách slavné zámořské ligy, kterou vyhrál v roce 2008 s Bostonem a před třemi lety v dresu Miami. S NBA se rozloučil jako rekordman v počtu tříbodových košů, kterých dal během 1300 zápasů základní části 2973.

V soutěži strávil Allen celkem 18 sezón, nastupoval za Milwaukee, Seattle, Boston a poslední dva roky za Miami. Desetkrát si vysloužil nominaci do Utkání hvězd. S americkou reprezentací získal v roce 2000 na olympijských hrách v Sydney zlatou medaili.

Letos v létě jednal Allen s Bostonem a Milwaukee o možném návratu, ale nakonec z něj sešlo.

Výsledky NBA:
Atlanta - Sacramento 106:95
Brooklyn - Chicago 88:118
LA Clippers - Phoenix 116:98
Toronto - Denver 105:102

Reklama

Související témata: