Hlavní obsah

Békéscsaba - Prostějov 0:3Volejbalistky Prostějova zahájily boj o Ligu mistryň vítězně

Békéscsaba

Volejbalistky Prostějova zvítězily v úvodním zápase druhého kola kvalifikace Ligy mistryň v maďarské Békéscsabě 3:0 po setech 25:21, 25:18 a 25:23. Odveta je na programu v sobotu od 17:00 v Prostějově. Lepší z této dvojice narazí v další části kvalifikace na vítěze duelu Maccabi Haifa - Dabrowa Górnicza.

Článek

"Jsem rád nejen za výsledek, ale také za způsob hry, který jsme předvedli. Měl jsem z tohoto zápasu obavy, neboť máme více než z poloviny nový tým s hráčky nemají zkušenosti s Ligou mistryň," řekl ČTK po utkání trenér Prostějova Peter Goga.

České mistryně potvrdily roli favoritek, s výjimkou úvodní části druhého setu měly utkání pod kontrolou. Hráčky Prostějova přehrávaly soupeřky od úvodních míčů pestřejší hrou a větším důrazem. Rychle získaly uklidňující pětibodový náskok (12:7). Maďarské šampionky se ještě dotáhly na rozdíl jednoho bodu, koncovku první sady ale zvládly s přehledem svěřenkyně trenéra Gogy.

V úvodu druhého setu se Maďarky na chvíli vzepjaly k odporu, který ale neměl dlouhého trvání. Obdobný průběh měla také třetí sada, Prostějov si stále udržoval bezpečný náskok. V závěru třetího setu ještě dokázaly domácí volejbalistky vyrovnat na 23:23, rozhodující poslední dva body ale uhrály zkušenější české mistryně. Hlavní oporou Prostějova byla turecká univerzálka Basaová, která zaznamenala 14 bodů.

"Všechny hráčky odvedly dobrý výkon. Měli jsme dobrou obranu na síti, hráli jsme trpělivě. Do odvety ale jdeme s pokorou, protože ještě není nic rozhodnuto. I když naší výhodou je, že nám k postupu stačí doma uhrát dva sety," uvedl Goga.

Volejbalová Liga mistryň, úvodní zápas 2. kola kvalifikace:
Linamar Békéscsaba - Agel Prostějov 0:3 (-21, -18, -23)
Rozhodčí: Popovič (Srb.), Schimpl (SR). Čas: 83 min. Diváci: 1482.
Nejvíce bodů Prostějova: Basaová 14, Emontsová 11, Matienzová 9.

Reklama

Související témata: