Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté srovnali čtvrtfinále s Kunínem

PARDUBICE

Basketbalisté Pardubic se postarali v druhém čtvrtfinále proti Mlékárně Kunín o překvapení, když v úterý porazili třetí tým tabulky a vítěze Českého poháru nečekaně vysoko 86:66. Srovnali tím stav série na 1:1, příští duel je na programu v sobotu v Novém Jičíně a za týden se mužstva zase vrátí na východ Čech. Ve středu čekají druhé zápasy další tři dvojice.

Článek

Tým z Nového Jičína se ani potřetí v sezóně nedočkal v Pardubicích výhry. Přitom zahájil zápas famózně a v páté minutě vedl 19:2. Pardubickým se nedařilo v útoku ani v obraně a navíc je soupeř přehrával rychlostí a důrazem pod koši. Střelecky se domácí začali prosazovat až v závěru první části, kdy využili nepřítomnosti Pelikána, kterého po třech osobních chybách stáhl trenér Hummel ze hřiště.

Ve druhé čtvrtině Pardubice přidaly na důrazu, zpřesnily obranu a kolektivnější hrou postupně likvidovaly náskok soupeře. Nástup domácí odstartovaly dvě trojky Amese a Novotného, po kterých soupeř viditelně znervózněl. V 16. minutě se domácím podařilo vyrovnat na 36:36 a po změně stran se rozehráli ještě víc.

Chtěli a uspěli

Ve 24. minutě jim vysoké nasazení vyneslo po Černoškově trojce vedení, které pak už udrželi prakticky až do konce zápasu. Soupeř se proti dobře organizované pardubické obraně jen těžko prosazoval a jeho hráči se snažili hrát příliš individuálně. Euforie domácích, kteří se nevídaně rozstříleli z tříbodové vzdálenosti, pokračovala i v závěrečných minutách a tvořivou hrou si Východočeši vybudovali postupně náskok až 21 bodů.

"Začali jsme velice dobře, ale sami jsme svojí nedůsledností dostali soupeře do laufu. Nepůjčovali jsme si míč, začali hrát moc na sebe, nedostali se do zakončení, Pardubice hrály kolektivněji," konstatoval trenér poraženého týmu Zdeněk Hummel.

Domácí kouč Stanislav Petr byl naopak z výkonu svého mužstva nadšený. "Všichni nás považují za outsidera, tak jsme chtěli doma ukázat divákům, co umíme, i že máme motivaci. Po první čtvrtině to vypadalo bledě, ale hráči strašně chtěli uspět a to rozhodlo," řekl domácí kouč.

Liga basketbalistů - čtvrtfinále, 2. zápas
Pardubice - Mlékárna Kunín 86:66 (18:29, 40:42, 62:52)
Nejvíce bodů: J. Novotný 23, Šteffel 16, Ames 15 - Warrick 17, Laco 12, Chavis 10. Rozhodčí: V. Lukeš, Paulík, Vondráček. Trestné hody: 23/17 - 35/26. Fauly: 23:23. Trojky: 11:4. Diváci: 800. Nejlepší hráč: Šteffel. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články