Hlavní obsah

Memphis - Portland 94:100Basketbalisté Portlandu vyhrál i v Memphisu, rozhodl McCollum

Aktualizováno

Basketbalisté Portlandu vyhráli v NBA na palubovce Memphisu 100:94 a z třízápasové série na hřištích soupeřů se vrátili s kladnou bilancí. C.J. McCollum se pod nedělní vítězství podepsal 37 body a vyrovnal si střelecké maximum.

Foto: Craig Mitchelldyer, ČTK/AP

C.J. McCollum z Portlandu.

Článek

Loni čekali hráči Trail Blazers na třetí venkovní výhru v sezóně skoro do konce listopadu, letos ji získali mnohem dříve. Utkání, ve kterém se týmy třináctkrát vystřídaly ve vedení, rozhodl v poslední čtvrtině McCollum takřka sám.

Pětadvacetiletý hráč se totiž v této části hry postaral o 16 bodů Portlandu, z toho deset v řadě. Osobní maximum si vylepšil v trojkách, za bezmála 40 minut na hřišti jich trefil šest. "Šel jsem prostě na hřiště s tím, že musím být agresivní," uvedl McCollum, který hraje v NBA čtvrtou sezonu.

"To je přesně on. Takhle ho známe," doplnil rozehrávač Damian Lillard, který si ve druhé čtvrtině poranil palec a pak ještě podvrtl kotník, ale utkání dohrál. "Muselo by to být daleko horší, abych odstoupil," řekla největší hvězda Portlandu. Lillard nicméně i kvůli zraněním prožil střelecky nejhorší zápas v ročníku: dal 19 bodů.

Toronto si připsalo druhou porážku, když před vyprodanou halou Air Canada Center podlehlo Sacramentu 91:96 především zásluhou 22 bodů a 14 doskoků pivota DeMarcuse Cousinse. Rudy Gay zaznamenal proti bývalému zaměstnavateli 23 bodů. Na druhé straně skončila série DeMara DeRozana, který až v šestém zápase sezóny nastřílel méně než 30 bodů. Kings ho udrželi na 23 bodech.

"Měli jsme na konci spoustu dobrých střel, ale míjeli je. Já tam třeba neproměnil dva trestné hody," řekl DeRozan. "Byl to jeden z těch zápasů, ze kterých se musíte hodně poučit, ale jít co nejrychleji dál," dodal.

Los Angeles Lakers si dva dny po výhře nad Golden State vyšlápli teprve potřetí ze 14 vzájemných zápasů i na Phoenix. Zvítězili 119:108, přestože za Suns si Devin Booker vylepšil osobní maximum na 39 bodů.

První výhru v sezóně slavil Dallas, jenž v prodloužení zdolal Millwaukee 86:75. Také domácí Harrison Barnes si posunul osobní rekord na 34 bodů.

Basketbalová NBA:
Boston - Denver 107:123
Dallas - Milwaukee 86:75 po prodl.
LA Lakers - Phoenix 119:108
Memphis - Portland 94:100
New York - Utah 109:114
Toronto - Sacramento 91:96

Reklama

Související témata: