Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova čeká v boji o Ligu mistryň Górnicza

Před volejbalistkami Prostějova stojí poslední překážka na cestě do Ligy mistryň. Po překonání maďarské Békéscsaby se české mistryně střetnou ve dvou duelech s polským týmem Dabrowa Górnicza, jehož hlavní oporou je česká univerzálka Helena Horká.

Článek

"Volejbalistky Górnicze jsou favoritkami. Nebudu říkat, že mají lepší hráčky. Určitě ale disponují mnohem vyšším finančním rozpočtem a oproti nám mají v mnoha oblastech větší možnosti. Můžeme jedině překvapit," uvedl na klubovém webu trenér Hanaček Peter Goga.

Dabrowa Górnicza v předchozím druhém předkole vyřadila izraelský tým Maccabi Haifa, v obou zápasech ztratila jediný set. Pětatřicetiletá Horká byla s 37 body největší tahounkou polského týmu. Dalšími oporami jsou Američanka Elizabeth Hoodová s Polkou Dariou Paszekovou a také argentinská nahrávačka Yael Castiglioneová.

"Potřebujeme co nejlépe zvládnout první utkání v domácím prostředí, abychom si udrželi reálnou šanci do odvety. Teprve potom můžeme pomýšlet na postup do základní skupiny Ligy mistryň. K překonání takového soupeře musíme v obou zápasech podat velmi kvalitní výkony na hranici možností našich hráček," uvedl Goga.

V polské lize odehrála Górnicza čtyři zápasy a dvakrát prohrála. První zápas LM se bude hrát v úterý od 17:30 v Prostějově, odveta v Polsku v sobotu od 17:00.

Reklama

Související témata: