Hlavní obsah

Američan Riewer přišel, viděl a dotáhl Ostravu za druhou výhrou

Úplně poslední byli před víkendovým ligovým kolem basketbalisté Nové Huti Ostrava. I proto těsně před sobotním duelem s USK Praha angažovali dalšího americkou posilu Jordana Johna Riewera.

Článek

Rozehrávač, jenž loňskou sezónu odehrál v Německu, začal v novém působišti nejlépe, jak mohl. Byl to právě on, kdo dovedl NH Ostrava ke druhé výhře v sezóně 67:58, díky níž se Ostravané posunuli před Brno na předposlední přčku. „Přišel, viděl, zvítězil. Jordan byl nejlepším hráčem na hřišti," chválil čerstvý přírůstek v týmu trenér Dušan Medvecký.

„Letěl třicet hodin a do Ostravy přicestoval v pátek půl jedenácté večer. V den zápasu jsem mu stihl nakreslit pár akcí, bavili jsme se o tom, jak co hrajeme. A to bylo vše. Ale vzal tu odpovědnost na sebe a splnil přesně to, co o od něj čekáme. Nechci to přeceňovat, mohla to být taková ta falešná forma prvního zápasu, ale věřím, že bude pro náš tým přínosem. První zápas mu vyšel a uvidíme, jak to půjde dál," vykládal Medvecký.

Podle něj museli post rozehrávače řešit velmi rychle. Američan Max Guercy vkládané naděje zatím nenaplnil. „Hořeli jsme na tom, že Maxe celá liga rychle přečetla. Není to střelec a všichni to brzy zjistili a nechali ho střílet. A on nedával. Zdeněk Jakubu je sice do budoucna velkým příslibem, ale v první sezóně po příchodu ze třetí ligy na něm nemůžeme stavět rozehrávku," vysvětloval Medvecký.

Riewer si začátek nového angažmá pochvaloval. „Je to už delší dobu, co jsem hrál mistrovský zápas, ale s klukama se mi hrálo dobře. Až lehce," řekl Riewer. „Je tady dobrý mladý tým. Kluci tvrdě dřou, co vím. Jsem nadšený, že tady budu moci hrát celou sezonu," svěřil se 25letý Američan. V Ostravě se potká s bývalým spoluhráčem z Minnesota State University, momentálně zraněným pivotem Isaacem Sevliem. „Jo, jo, hráli jsme spolu na škole. Bude to sranda s ním znovu hrát," usmíval se Riewer.

Reklama

Související témata: