Hlavní obsah

Lotyšsko - Česko 75:65Basketbalistky prohrály přípravu v Lotyšsku o deset bodů

Riga

České basketbalistky prohrály přípravné utkání v Lotyšsku 65:75. V poločase vedly a ještě dvě minuty před koncem prohrávaly o jediný koš, ale koncovka patřila domácím, pro které byl zápas přípravou na kvalifikaci mistrovství Evropy. Nejlepšími českými střelkyněmi byly s 16 body pivotky Alena Hanušová a Petra Kulichová, která se do národního týmu vrátila po dvou letech.

Článek

"Celý zápas se skóre pohybovalo v rozmezí pár bodů, vedení se střídalo a prohrát nakonec o deset bodů je trochu nezasloužené. Na druhou stranu jsme v koncovce udělaly chyby a soupeř si tak vyhrát zasloužil," hodnotil trenér Ivan Beneš.

Češky se sice poprvé v přípravě na červnové domácí ME mohly opřít o zkušenou Kulichovou či Štěpánovou, ale Beneš stále zkoušel i mladé hráčky, které by mohly národní tým oživit. Šanci dostaly Eva Kopecká, Veronika Šípová či Sára Beránková.

Od začátku se hrálo vyrovnané utkání. Ve druhé čtvrtině sice Lotyšky utekly na sedm bodů, ale Češky se rychle vrátily do hry a před poločasem se dokonce dostaly do vedení po šňůře 13:2. Jenže v koncovce třetí čtvrtiny si domácí znovu vytvořily sedmibodový náskok a ten už nepustily.

Češkám se povedlo přiblížit maximálně na dva body a ještě dvě minuty před koncem prohrávaly jen 63:66, ale obrat se jim už nepovedl.

Konec zápasu nás mrzí, tvrdil Beneš

Českému týmu se podařilo ubránit lotyšskou hvězdu USK Praha Anetu Šteinbergaovou na pouhých devět bodů, domácí ale v ofenzivě táhly Aija Putninová a zejména další bývalá hráčka USK Elina Babkinová, která proměnila všech pět svých tříbodových střel a nasbírala 19 bodů.

Kulichová při návratu zaznamenala vedle 16 bodů i 10 doskoků, dva zisky, tři bloky, ale také pět ztrát. Devíti body za 14 minut na sebe upozornila Renata Pudláková.

"Byl to velmi dobrý přípravný zápas se solidní předvedenou hrou, jen nás mrzí ten konec, že jsme do závěru nedokázaly jít za vyrovnaného stavu a neměly možnost ještě vyhrát," řekl Beneš. "Hráčky jsme během srazu viděli ve dvou utkáních, nejprve v tréninkovém proti chlapcům a v jednom oficiálním a holky měly možnost se nám ukázat i na této mezinárodní úrovni. Byly tam některé lepší výkony, ale od některých hráček jsme také očekávali víc," dodal.

Přípravné utkání basketbalistek:
Lotyšsko - ČR 75:65 (19:18, 31:33, 56:49)
Nejvíce bodů: Babkinová 19, Putninová 18, Šteinbergaová 9 - Kulichová a Hanušová po 16, Pudláková 9. Fauly: 17:19. Trestné hody: 16/15 - 21/11. Trojky: 10:2. Doskoky: 45:41. Diváci: 600.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články