Hlavní obsah

Oklahoma - Indiana 111:115 PPBasketbalisté Indiany i bez George poprvé vyhráli venku

Basketbalisté Indiany dosáhli v této sezóně NBA prvního vítězství na soupeřově palubovce, když bez své největší hvězdy Paula George zvítězili v Oklahomě 115:111 po prodloužení. Domácím nepomohl ani další triple double Russella Westbrooka, který svou trojkou poslal zápas do prodloužení.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Russell Westbrook z Oklahomy zkouší vystřelit přes bránícího Mylese Turnera z Indiany.

Článek

"Musíte se rvát úplně o všechno a to moji hráči předvedli," chválil kouč hostů Nate McMillan. "Chyběli nám někteří hráči, ale ti, co nastoupili, to vzali za správný konec. Hráli fakt dobře a díky tomu můžeme slavit první venkovní výhru," dodal.

Pacers při absenci zraněného George táhl rozehrávač Jeff Teague, který 4,6 sekundy před koncem základní hrací doby proměnil oba trestné hody a zařídil svému týmu tříbodový náskok. Jenže po oddechovém čase Oklahomy se hned trefil zpoza tříbodového oblouku Westbrook a vynutil si prodloužení, protože poslední střelu minul Glenn Robinson.

V nastavené pětiminutovce dal Teague osm bodů ze svých 30 a nadále dobře bránil Westbrooka. Ten za celý zápas proměnil jen 13 z 34 střel z pole, přesto dosáhl na 31 bodů, 15 asistencí a 11 doskoků. Triple double si zapsal už popáté ve 13 zápasech.

V dresu hostů se do dvouciferných čísel dostalo hned šest střelců, zatímco v dresu Thunder se přes deset bodů přehoupli už jen Oladipo (14) a Kanter (16). "Dneska jsme nebyli připraveni. Můžu začít u sebe, spoustu věcí musím udělat líp. Cítím to tak, že se na mě ostatní nemohli spolehnout a nechal jsem je ve štychu," byl sebekritický Westbrook.

New York Knicks zdolali Atlantu 104:94 a vyhráli počtvrté v řadě doma v Madison Square Garden. Jednatřicet bodů dal Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis přidal 19 bodů a 11 doskoků. Hostům nepomohlo ani 18 bodů a stejný počet doskoků pivota Dwighta Howarda.

Chicago bez odpočívajícího Dwyanea Wadea dotáhl k další výhře Jimmy Butler, který si 40 body vylepšil sezonní maximum. Bulls zvítězili v Los Angeles nad Lakers 118:110. Toronto počtvrté prohrálo, Sacramentu podlehlo 99:102 i proto, že nejlepší střelec ligy DeMar DeRozan dal jen 12 bodů, což je nejméně v tomto ročníku.

Duel měl navíc kontroverzní závěr, v němž rozhodčí po dlouhém sledování videa neuznali trojku Terrence Rosse necelou sekundu před sirénou, kterou by poslal zápas do prodloužení. Rozehrávku z autu na Rosse totiž tečoval domácí DeMarcus Cousins a časomíra se tedy měla rozběhnout už v tomto momentu a ne až po převzetí míče Rossem. Rozhodčí tak k nelibosti a nesouhlasu Toronta usoudili, že by Ross na svou střelu neměl dost času, a neuznali ji.

"Věděl jsem, že mám minimálně dvě sekundy, abych zadribloval a vystřelil. Nechápu, jak mohl tečovaný míč přidat pět nebo šest desetin sekundy. Tohle se nedá vysvětlit. Je to prostě špatné rozhodnutí," zlobil se autor dalekonosné trojky.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Brooklyn - Portland 109:129
Denver - Utah 105:91
Los Angeles Lakers - Chicago 110:118
New York - Atlanta 104:94
Oklahoma City - Indiana 111:115 po prodl.
Sacramento - Toronto 102:99.

Reklama

Související témata: