Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha posílí Francouzka LeDréanová

Výraznou posilu získalo v předstihu pro další sezonu vedení basketbalistek USK Praha. Tým doplní francouzská reprezentantka Sandra LeDréanová, která minulých šest sezon strávila ve špičkovém klubu Valenciennes, s nímž předloni vyhrála Evropskou ligu a letos mu pomohla k třetímu místu. Osmadvacetiletá křídelní hráčka, se dohodla s pražským klubem na roční smlouvě.

Foto: www.fibaeurope.com

Sandra Le Dréanová (vlevo) v dresu Valenciennes.

Článek

USK o 186 centimetrů vysokou LeDréanovou projevil zájem už před dvěma lety, až nyní se ale obě strany dohodly na spolupráci. "Slibujeme si od ní hodně. Je to opravdová osobnost a špičková hráčka, která hodně přispěje ke zvýšení celkové kvality i konkurence v týmu," řekl Kučera ČTK.

LeDréanová letos v Evropské lize nastřílela v průměru 12 bodů v jednom utkání, měla čtyři doskoky a čtyři asistence. Českým divákům se představila před dvěma týdny při Final Four v Brně, kde Valenciennes v semifinále podlehlo pozdějšímu vítězi z Brna a v duelu o třetí místo porazilo Vilnius.

USK sehraje druhý zápas ve finále české nejvyšší soutěže proti Brnu a zatím není jisté, zda se klub z Folimanky znovu objeví i v Evropské lize. Už nyní ale vedení pracuje na sestavení kádru pro příští sezonu.

V týmu s určitostí zůstanou všechny největší hvězdy, které už podepsaly nové smlouvy: americká pivotka Janell Burseová, Běloruska Světlana Volná a také české reprezentantky Michaela Pavlíčková s Markétou Mokrošovou. Vedení se ohlíží po dalších možných posilách. "Ještě bychom rádi získali podkošovou hráčku a rozehrávačku," nastínil Kučera.

Reklama