Hlavní obsah

Česko - Srbsko 28:30Házenkářky ve druhém utkání turnaje v Chebu podlehly Srbsku

České házenkářky prohrály ve svém druhém utkání na turnaji O štít města Chebu se Srbskem 28:30 a nenavázaly tak na úvodní čtvrteční výhru 26:25 nad Rakouskem. V sobotu svěřenkyně trenéra Jana Bašného uzavřou své účinkování na západě Čech duelem s B-týmem Norska a půjde o zápasovou generálku před prosincovým mistrovstvím Evropy ve Švédsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dnešní souboj dvou účastníků šampionátu přinesl několik obratů ve skóre. Jako první odskočily do dvoubrankového vedení 5:3 Češky, ale Srbky ještě do poloviny úvodní půle pěti góly za sebou otočily na 8:5. Domácí tým rychle srovnal a úspěšnou sérií získal náskok 15:11, který mu však dlouho nevydržel.

Srbky, patnáctý celek z posledního evropského i světového šampionátu, do pauzy snížily na rozdíl jediné trefy a hned po přestávce další šňůrou tří branek odskočily do vedení 17:15.

Domácí hráčky pak ještě srovnaly na 18:18, ale od té doby už měl navrch favorit. Hostující tým si od stavu 21:20 po čtyřech gólech za sebou vytvořil pětibrankový náskok.

Čtyři minuty před koncem vykřesala naději Galušková, když ze sedmičky snížila na 26:28, ale českému celku nevyšla dvojnásobná přesilovka a Srbky si vedení pohlídaly. Domácím hráčkám se tak nepovedla odveta za březnovou porážku v kvalifikaci 25:30 ve Zlíně.

Srbky si připsaly druhou výhru, ve čtvrtek rozdrtily 35:25 B-tým Norska, s nímž Češky v sobotní generálce před Eurem chebský turnaj zakončí. Do šampionátu reprezentantky vstoupí 5. prosince zápasem proti Maďarsku.

O štít města Chebu, přípravný turnaj házenkářek:
ČR - Srbsko 28:30 (15:14)
Sestava a branky ČR: Kudláčková, Müllnerová - Kordovská 2, Knedlíková 4, Galušková 3/1, Salčáková 2, Růčková, Ryšánková 2, Luzumová 4/1, Malá 6/3, Crhová, Jeřábková 2, Adámková 1, Marčíková, Stellnerová 2, Weisenbilderová. Nejvíce branek Srbska: Lavková 7/2, Nikoličová 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka (oba ČR). Sedmimetrové hody: 7/5 - 6/4. Vyloučení: 2:8. Diváci: 700.
20:00 Rakousko - Norsko B.

Reklama

Související témata: