Hlavní obsah

Washington - San Antonio 100:112Washington nestačil na San Antonio, Satoranský opět bez bodů

New York

Basketbalisté Washingtonu nestačili v NBA na rozjeté San Antonio a prohráli na vlastní palubovce 100:112. Český reprezentant Tomáš Satoranský odehrál 11 minut a vyšel podruhé za sebou střelecky naprázdno. Spurs vyhráli deváté utkání v řadě a v tomto ročníku jsou na hřištích soupeřů stále neporaženi.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Tomáš Satoranský (31) z Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

San Antonio, lídr Jihozápadní divize, prakticky po celý zápas vedlo a dosáhlo čtrnácté výhry v sezoně. LaMarcus Aldridge dal 24 bodů, Tony Parker 20. Washingtonu nestačilo 25 bodů Bradleyho Beala, kapitán John Wall přidal 21 bodů a polský pivot Marcin Gortat zaznamenal double double za 10 bodů a 10 doskoků. Satoranský si zapsal tři asistence, dva získané míče a jeden doskok.

Rozdíl v konečném výsledku udělalo zejména 35 bodů hráčů z lavičky Spurs, zatímco náhradníci Wizards dali jen 18 bodů. Také počet trestných hodů hovořil jasně pro hosty: ve Verizon Center měli 29 pokusů a domácí basketbalisté 14.

"Hráli tak disciplinovaně a zkušeně. Potvrdilo se, že je střelecky může pokaždé táhnout někdo jiný. Devětadvacetkrát jsme je poslali na čáru trestného hodu a to je moc. Je to nepochybně jeden z důvodů, proč jsme prohráli," řekl kouč poraženého celku Scoot Brooks. "Rozhodovalo se v obraně a my v ní dnes nebyli dost dobří," přidal se Beal.

Golden State vyhráli dokonce pojedenácté za sebou, když si poradili s Minnesotou 115:102. Stephen Curry byl nejlepším střelcem zápasu s 34 body, Kevin Durant se postaral o dalších 28. Timberwolves nepomohlo ani 31 bodů Zacha LaVina.

Oklahoma porazila Detroit 106:88 a Russel Westbrook si připsal další triple double za 17 bodů, 13 doskoků a 15 asistencí. Šestým v této sezoně a celkově 44. v kariéře se v historické tabulce vyrovnal na šestém místě LeBronu Jamesovi, přitom Westbrook potřeboval o 395 utkání méně.

"Jsem rád za výhru, to je pro mě to nejdůležitější," řekl po dalším dosažení triple double Westbrook. "Každý večer, když jdu na palubovku, chci podat co nejlepší výkon. Jsem vděčný, že basket můžu hrát, mám ho opravdu rád," dodal.

Reklama

Související témata: