Hlavní obsah

S Palyzou by měly stoupnout naše medailové ambice, říká děčínský manažer Houser

Děčín

O nečekaný rozruch na tuzemské basketbalové scéně se postaralo vedení BK Armex Děčín. Dvojnásobný stříbrný medailista z posledních dvou sezón Kooperativa NBL získal na přestup reprezentanta Lukáše Palyzu z Prostějova, který se stává děčínským hráčem od čtvrtka 1. prosince 2016 a poprvé se v novém dresu může představit v sobotním ligovém zápase. „Přivedli jsme nejlepšího střelce soutěže, jenž by nám měl pomoci naplnit medailové ambice,“ řekl na adresu nové posily generální manažer děčínského klubu Lukáš Houser v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Co vás inspirovalo k angažování Palyzy zrovna v průběhu sezóny?

Hráč tohoto typu nám chyběl, proto jsme se pro něj rozhodli. Když se naskytla šance, tak jsme po něm sáhli. Každý klub má svoji přestupovou politiku a strategii a dohodli jsme se právě s Lukášem Palyzou.

Máte představu o jeho roli a pozici v družstvu?

Slibujeme si od něj další zkvalitnění týmu, jelikož prošel Nymburkem, německou bundesligou, Prostějovem, reprezentací, a asi něco umí. Avizovali jsme znovu medailové cíle a Palyzův příchod je jejich potvrzením. Přichází do Děčína basketbalista s vizitkou top hráče, který se hodí do týmu, ale sám zápasy nevyhraje.

Dochází k dalším úpravám v děčínském kádru?

K tomu může dojít vždycky, ale zatím s tím nepočítáme. Trénuje dvanáct až třináct kluků, takže hráčů máme dost. Jsme na třetím místě ligovém tabulky, což je postavení, kam patříme.

Basketbalisté Děčína nečekaně účinkují i v mezinárodní soutěži. Jak berete účast v pohárovém Sixt Alpe Adria Cupu?

Pozitivně. Mohu jen opakovat, že pro nás to jsou zkušenosti. Naskočili jsme do poháru pozdě, prakticky ani necelý týden po přihlášení jsme už hráli první zápas, aniž bychom měli čas na přípravu. Ale jsme rádi za každou konfrontaci, i když jsme doma prohráli se slovinskou Rogaškou i slovenským Komárnem. Dvě porážky, to je asi neúspěšná bilance, ale stalo se. Mohu jen zmínit, že proti Rogašce nám scházeli Tomáš Vyoral a Pavel Houška, takže až na Tomáše Pomikálka neměli ostatní hráči mezinárodní starty, a byli nervózní. Proti Komárnu jsme už podali lepší výkon a zápas byl otevřený do poslední střely, kterou jsme neproměnili.

Jak je to s cestováním?

Jezdíme auty, konkrétně máme k dispozici dvě dodávky od partnera. Je to mnohem levnější. Ve Slovinsku hrajeme koncem listopadu a do Komárna pojedeme až po Novém roce.

Daří se kombinovat nejvyšší domácí soutěž s mezinárodním pohárem?

Zvládnout termínový kalendář je náročnější, ale na druhou stranu chceme hrát zápasy. Ani v duelech se zahraničními soupeři nic nebalíme a šli jsme do turnaje s tím, že chceme postoupit do další fáze.

Reklama

Související témata: