Hlavní obsah

New York - Cleveland 94:126Cleveland dominoval v New Yorku, Warriors lehce přehráli Clippers

New York

Basketbalisté Golden State zvítězili na palubovce Los Angeles Clippers 115:98 a s bilancí 18 výher a tří porážek vévodí NBA. Klay Thompson, který v pondělí proti Indianě nasázel 60 bodů za tři čtvrtiny, tentokrát vedl Warriors s 24 body. Na výhru se nenadřel ani nejlepší tým Východní konference Cleveland, který zvítězil v New Yorku 126:94.

Foto: Brad Penner, Reuters

Hvězdu Clevelandu LeBrona Jamese (vlevo) brání Carmelo Anthony z New Yorku.

Článek

Na hřišti Clippers většinou basketbalisty Warriors nečeká nic jednoduchého, tentokrát ale za celý zápas ani jednou neprohrávali. Už první čtvrtinu ovládli 37:19 a v pohodlné výhře jim nezabránil ani fakt, že ostrostřelec Stephen Curry neproměnil ani jeden z osmi trojkových pokusů. Thompsonovi sekundoval s 22 body Draymond Green, Curry k 19 bodům připojil sedm zisků. Nikdo ze základní pětky Clippers se nedostal přes 15 bodů.

Cleveland vedl za výhrou ve slavné Madison Square Garden Kyrie Irving, který nastřílel 28 bodů. LeBron James dal 25 a Kevin Love 21 bodů. Proti obhájcům titulu se nedařilo hvězdě New York Knicks Carmelu Anthonymu, který zůstal na osmi bodech.

Zápas měl pikantní příchuť kvůli nedávnému kontroverznímu výroku prezidenta Knicks Phila Jacksona na adresu LeBrona Jamese. Legendární kouč a strůjce úspěchů Chicaga v 90. letech o největší současné hvězdě NBA v rozhovoru pro ESPN uvedl, že vyžaduje zvláštní zacházení. Pro početný Jamesův doprovod použil slovo "posse" (četa), což hráče naštvalo. Jacksonův komentář označil za rasistický a prohlásil, že třináctinásobný šampión NBA ztratil jeho respekt.

LeBron u Trumpa nepřespal

Po středečním zápase se však k tomuto tématu nechtěl vracet a tvrdil, že kvůli Jakcsonovým slovům větší motivaci na hřišti necítil. "Motivuje mě láska k basketbalu. Motivuje mě hra jako taková, motivuje mě, protože vím, že se na mě dívají v televizi mé děti. Víc nepotřebuji," řekl James, jenž před zápasem s několika spoluhráči odmítl přespat v hotelu Donalda Trumpa, který vybralo vedení Cavaliers. Úřadující šampióni se tak sešli až v hale.

Jannis Antetokunmpo zaznamenal triple double za 15 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí, což Milwaukee pomohlo domácí k výhře nad Portlandem 115:107. Hostům nestačilo 30 bodů Damiana Lillarda.

Houston jasně přehrál oslabené Los Angeles Lakers 134:95. Hned deset hráčů Rockets nastřílelo osm a více bodů. Nejlepším střelcem vítězů byl Eric Gordon s 26 body.

Jeden z nejlepších individuálních výkonů středečního programu předvedl Andre Drummond, jeho 26 bodů a 20 doskoků však neodvrátilo prohru Detroitu s Charlotte 77:87.

Výsledky středečních zápasů NBA:
Atlanta - Miami 103:95
Brooklyn - Denver 116:111
Charlotte - Detroit 87:77
Dallas - Sacramento 89:120
Houston - Los Angeles Lakers 134:95
Los Angeles Clippers - Golden State 98:115
Milwaukee - Portland 115:107
New York - Cleveland 94:126
Orlando - Boston 87:117
Phoenix - Indiana 94:109.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články