Hlavní obsah

Washington - Charlotte 109:106Washington v NBA zdolal Charlotte, Satoranský opět nehrál

Washington
Aktualizováno

Basketbalisté Washingtonu v domácím utkání NBA porazili lídra Jihovýchodní divize Charlotte 109:106 a vybojovali desátou výhru v sezóně. Český reprezentant Tomáš Satoranský šanci opět nedostal a popáté v řadě sledoval spoluhráče jen z lavičky náhradníků Wizards.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Italský rozehrávač Charlotte Marco Belinelli (vlevo) zkouší propasírovat míč přes bránícího Marcuse Thorntona z Washingtonu.

Článek

Úvodní dvě čtvrtiny domácí hráči na Charlotte nestačili, ale ve třetí části vývoj otočili a to díky 38 bodům, zatímco Hornets dali jen 23. V poslední čtvrtině se sice hosté dostali několikrát na dostřel, dvoubodový rozdíl ale smazat nedokázali a prohráli potřetí za sebou.

V závěru tým Wizards podržel kapitán John Wall, který v posledních 70 sekundách dal pět ze svých 25 celkových bodů. Připsal si i deset asistencí a sedm zisků. Na kontě už má zisků dohromady 763, čímž vytvořil nový klubový rekord.

"Je to skvělé a obrovská čest," řekl Wall. Kolik zisků v průběhu středečního utkání nasbíral, neměl tušení. "Kdybych to věděl, pokusil bych se jich mít deset. Devět jsem jich totiž nasbíral v jednom zápase v mé nováčkovské sezóně," řekl a znovu se zamyslel: "Ale to není konec, čeká mě tu snad ještě spousta sezón."

Bradley Beal přidal 20 bodů a osobní maximum si vylepšil devíti asistencemi. Polský pivot Marcin Gortat si zapsal 16 bodů a 12 doskoků. Do hry se kromě základní pětky, v níž chyběl zraněný Markieff Morris, dostali pouze čtyři náhradníci a Satoranský mezi nimi opět nebyl. Washington je v tabulce Východní konference jedenáctý.

Oslabený obhájce prohrál

Obhájce titulu Cleveland bez největších hvězd LeBrona Jamese, Kyrieho Irvinga a Kevina Lovea nestačil na Memphis a podlehl 85:93. Trio opor dostalo volno a zůstalo doma. Zaváhání Cavaliers přivítalo Toronto, které se úřadujícím šampiónům a lídrům Východu vyrovnalo v počtu vítězství díky čtvrté výhře v řadě a to nad Philadelphií 123:114. DeMar DeRozan se postaral o 31 bodů, Kyle Lowry přispěl 20.

Houston protáhl sérii bez porážky už na osm zápasů, když přestřílel Sacramento 132:98. James Harden táhl Rockets pátým triple doublem sezóny (15 bodů, 14 asistencí, 11 doskoků), který nasbíral za pouhé tři čtvrtiny. Do té poslední už nezasáhl. Díky 14. triple doublu v kariéře navíc vyrovnal klubový rekord legendárního Hakeema Olajuwona.

Aktuálně druhý nejúspěšnější tým ligy San Antonio si vylepšilo bilanci na 20-5 výhrou 108:101 nad Bostonem.

Výsledky středečních zápasů NBA:
Brooklyn - Los Angeles Lakers 107:97
Dallas - Detroit 85:95
Houston - Sacramento 132:98
Memphis - Cleveland 93:85
Miami - Indiana 95:89
Orlando - Los Angeles Clippers 108:113
Philadelphia - Toronto 114:123
San Antonio - Boston 108:101
Utah - Oklahoma City 109:89
Washington - Charlotte 109:106.

Reklama

Související témata: