Hlavní obsah

Házenkáři Karviné mají po druhé výhře blízko k titulu

KARVINÁ

Karvinští házenkáři mají blízko k obhajobě titulu. Úřadující mistr porazil i ve druhém domácím utkání Zubří 38:29 a ve finálové sérii vede už 2:0 na zápasy. Pokud Slezané zvládnou příští pondělí třetí zápas na hřišti Valachů, mohou slavit. Ani druhý pokus o překvapení hostům nevyšel. Soupeř znovu rozhodl už v úvodu, kdy se lehce vypořádal s vysunutou obranou Zubří.

Článek

Hargašův celek vsadil na totální ofenzivu, ale ani s tím nepochodil. Navíc v obraně byl místy zcela bezradný. Brankostroj Karviné decentně přibrzdil stejně jako v neděli až třetí gólman Krupa, který šel po neúspěšných Luňákovi s Malinou na palubovku už v 15. minutě. Jenže Zubří se v inkriminované pasáži potýkalo s velkým počtem nevynucených chyb v útoku a ze zákroků svého gólmana v poli příliš neprofitovalo.

Ofenzivní sílu Karviné otupily až rošády v sestavě. Kouč Kekrt poslal do začátku druhé půle na hřiště druhou garnituru, do hry favorita se vloudila nepřesnost a soupeř toho využil až ke snížení na 22:26.

To bylo ale maximum zuberského úsilí. Baník zase zformoval řady a sérií tří branek rychle vrátil rozdíl do předchozí podoby. Napomohli tomu i gólmani. Zatímco Putera se zaskvěl řadou excelentních zákroků, hostující trojlístek sklouzl do podprůměru.

"Jsem spokojený, že jsme obě utkání zvládli. Z hlediště to může vypadat jako sranda, ale ten tlak na hráče je velký," řekl novinářům karvinský trenér Jiří Kekrt. "Máme více zkušeností než soupeř a to rozhodlo," dodal.

Kouč Zubří Ivan Hargaš přiznal, že svým svěřencům naordinoval totální ofenzivu. "Stanovili jsme si radikální útok. Řekli jsme si, že budeme útočit a musíme dát 35 gólů. To jsme nakonec mohli splnit, ale velkou překážkou byl brankář Putera," konstatoval Hargaš. Připustil, že i kdyby Zubří zadání splnilo, na výhru by zřejmě nedosáhlo. "Naši gólmani dneska byli slaboučcí, nechytil se žádný a na tomto postu byl výrazný rozdíl. Soupeř si stálým tlakem výhru zasloužil, my se s neproměněnými příležitostmi sami ubíjeli v jakési bezmocnosti," řekl Hargaš.

Baník Karviná - Gumárny Zubří 38:29 (23:16)
Nejvíce branek: Horák 9, Sobol 8/6, Zdráhala, Kuzo a Indjič po 5 - Hrstka 7, Opálka 7/2, Kulišťák 6/2. Rozhodčí: Kohout, Dolejš. Sedmimetrové hody: 6/6 : 8/5. Vyloučení: 8:6. ČK: 47. Korňan (Karviná) po třetí žluté kartě. Diváci: 800.
Stav série: 2:0.

Reklama