Hlavní obsah

Liberecký Veselý se těší na návrat do Itálie

Speciální příchuť bude mít pro libereckého volejbalistu Jakuba Veselého atraktivní zápas Ligy mistrů v Itálii. Dukla Liberec se v úterý 20. prosince představí na palubovce klubu Civitanova v Maceratě. Tedy v prostředí, které Veselý dobře zná z vlastní zkušenosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalisté Liberce se radují z bodu proti polskému Rzeszówu v zápase Ligy mistrů - ilustrační foto.

Článek

Během bohaté hráčské kariéry strávil v Itálii dva roky. „V letech 2012 a 2013 jsem hrál za Cuneo a Modenu. Od té doby jsem tam byl taky na dovolené. A pokud jde o Maceratu, tak na její půdě jsem nastupoval jako soupeř v italské Serii A. A to nejméně desetkrát, takže vím, do čeho jdu," líčil Veselý. Jelikož je volejbal v Itálii velmi populární, dá se očekávat, že i fanoušci Civitanovy si ještě na Veselého vzpomenou. „Je to možné," pravil blokař.

Co tedy Duklu v Itálii čeká? „Civitanova je momentálně nejlepší v tamní lize a celkově je to jeden ze čtyř elitních italských klubů. To hovoří samo za sebe. Mladým spoluhráčům z Dukly ale radit nebudu. Ostatně Liberec tam hrál i loni a navíc naši trenéři určitě něco dobrého poradí," usmíval se liberecký blokař.

Dukla Liberec už získala v Lize mistrů první bod do tabulky skupiny za porážku 2:3 s polským Rzeszowem. „Je to pozitivní vstup do soutěže. Myslím, že šlo o první bod, jaký Dukla v Lize mistrů vůbec vybojovala. Z tohoto pohledu jde o úspěch, i když mohly být i dva za případné vítězství. Podle toho, jak se zápas vyvíjel, a že jsme prohrávali 0:2, musíme být rádi i za to, jak utkání dopadlo," uvažoval Veselý.

Liberečtí kombinují Ligu mistrů i s českou extraligou. „Není lehké se třeba koncentrovat na utkání s posledním Ústím nad Labem, když dva dny předtím zažijete evropský pohár před plnou arénou. Ale zvládli jsme to výhrou za tři body," poznamenal blokař.

„Ve čtvrtek jsme vyhráli v Benátkách nad Jizerou, kde jsem působil v loňské sezóně. Ale nijak zvlášť to neprožívám. Jsem spíš libereckým srdcařem. Extraliga dospěla do půlky základní části a druhou polovinu zahajujeme hned v sobotu reprízou jarního finále v Brně. Já se po zranění postupně vracím do hry a marodění mě moc nebavilo," dodal liberecký volejbalista.

Reklama

Související témata: