Hlavní obsah

Basketbalisté Clippers a Miami vyhráli v play-off i podruhé doma

MIAMI/LOS ANGELES

Basketbalisté Miami a Los Angeles Clippers vyhráli i druhý domácí zápas v prvním kole play-off NBA. Miami v pondělí porazilo Chicago 115:108 a Clippers zvítězili nad Denverem 98:87. Do dalšího kola bojů o titul postoupí tým, který zvítězí čtyřikrát.

Článek

Tým Heat se musel proti Chicagu znovu v koncovce strachovat o vítězství v nadějně rozehraném utkání a takřka ztratil dvacetibodové vedení. Pod taktovkou rozehrávače Dwyana Wadea měli domácí ve třetí čtvrtině k dobru dvacet bodů, 75 sekund před koncem z toho byly jen čtyři. Právě Wade pak ale dal koš a vzápětí zblokoval střelu Bena Gordona. "Hráli jsem zase skvěle, s nasazením, ale nevydrželi jsme to. To mě štve," litoval upracovaného závěru domácí kouč Pat Riley. "Mělo by to štvát i hráče, protože pak může přijít vniveč jejich předchozí solidní práce," dodal.

Wade dal 21 bodů, ještě o jeden víc nastříleli Jason Williams a Shaquille O'Neal. V hostujícím dresu se 30 body zaskvěl argentinský olympijský vítěz Andres Nocioni, Kirk Hinrich jich dal 29. Heat nastoupili do zápasu bez křídelního hráče Udonise Haslema, který ze základní sestavy vypadl kvůli trestu od NBA. Vedení ligy mu zastavilo na jeden zápas činnost poté, co v prvním vzájemném utkání hodil po rozhodčím svůj chránič zubů. V zápase byl za to vyloučen.

Clippers po nečekaně úspěšné základní části pokračují ve zdařilém tažení i v play off. Po dvoubodové výhře v prvním zápase rozhodli v pondělí prakticky už v první čtvrtině, kterou vyhráli o 19 bodů 32:13. Nuggets se z tak špatného vstupu už nevzpamatovali. "Do první čtvrtiny jsme vtrhli skvěle. Ale ani ne tak v útoku jako v defenzivě," řekl domácí rozehrávač Sam Cassell, s jehož příchodem před sezonou získal mladý tým zkušenou oporu.

Clippers nevyhráli v play off sérii od roku 1994. Teď potřebují ještě dvě výhry a statistika hovoří jasně pro ně, protože vedení 2:0 v téměř 95 procentech případů týmy v NBA uhájily. "Nesmíme ale připustit, abychom usnuli na vavřínech," varoval Elton Brand, autor 19 bodů a 11 doskoků.

Východní konference:
Miami - Chicago 115:108
Nejvíce bodů: O´Neal a Williams 22 - Nocioni 30.
Nejvíce doskoků: Walker 10 - Chandler 9
Nejvíce asistencí: Wade 7 - Hinrich 7
Stav série: 2:0
Západní konference:
Los Angeles Clippers - Denver 98:87
Nejvíce bodů: Mobley 21 - Anthony a Camby 16
Nejvíce doskoků: Brand 11 - Camby 14
Nejvíce asistencí: Cassell 11 - Miller 6
Stav série: 2:0

Reklama