Hlavní obsah

Do Prahy dorazili jako první basketbalisté Maccabi Tel Aviv

PRAHA

Do Prahy, dějiště víkendového finále Evropské ligy basketbalistů, se ve středu postupně sjížděli už také samotní účastníci prestižního Final Four. Jako první na pražské ruzyňské letiště dorazili hodinu po poledni basketbalisté Maccabi Tel Aviv, vítězové posledních dvou ročníků a možná také největší letošní favorité.

Článek

Basketbalisté Maccabi Tel Aviv při odletu z Izraele i po přistání v Praze cítili velkou podporu svých věrných příznivců. "Když odlétali, tak je bylo vyprovodit několik stovek fanoušků, v Praze na Ruzyni jich pak čekalo asi dvacet," uvedl pro ČTK Karel Tejkal, mluvčí společnosti Česká sportovní, která Final Four v Praze organizuje.

V Praze na Ruzyni izraelští fanoušci svým miláčkům na přivítanou zabubnovali a hráči vzápětí pod dohledem dvou ozbrojených bodyguardů zamířili do přistaveného autobusu, který je odvezl do pětihvězdičkovkého hotelu Marriott.

Zde budou sídlit všichni finalisté. Všichni dnes měli možnost zatrénovat si a vyhnat únavu z těl po cestě v hale USK Praha na Folimance, ale nakonec dají přednost odpočinku na hotelu. Vedení Maccabi ještě na poslední chvíli zvažovalo sehrání modelového utkání s pražskou Spartou, ale nakonec takovou myšlenku zavrhlo.

Do libeňské arény se ve čtvrtek nastěhují i všechna mužstva

V libeňské Sazka Areně, dějišti Final Four, mezitím organizátoři úspěšně zvládli generálku před pátečním zahájením ostře sledovaného turnaje. Při utkání výběru Prahy, který se představí na souběžně hraném juniorském turnaji, s dorostem Vyšehradu pořadatelé vyzkoušeli funkčnost všech technických zařízení, osvětlení a nanečisto také televizní přenos.

"Zkušebně jsme také měnili koše, pokud by v zápasech došlo k jejich poničení. Dnes jsme to zvládli do stanovených deseti minut ještě s rezervou," podotkl Tejkal.

Do libeňské arény se ve čtvrtek odpoledne nastěhují i všechna mužstva, pro které jsou už přichystány čtyři navlas stejné šatny. Každý tým má právo na hodinu a půl dlouhý tréninkový blok, aby si hráči přivykli na prostředí haly, v níž se ještě před týdnem hrálo finále české hokejové extraligy.

Od čtyř hodin odpoledne bude na palubovce z kanadského javoru v Sazka Areně trénovat Tau Ceramica a pak přijde postupně řada na Maccabi Tel Aviv, Barcelonu a nakonec na CSKA Moskva.

Reklama