Hlavní obsah

Milwaukee s Detroitem prohrálo i podruhé, Welsch dal tři body

NEW YORK

Basketbalisté Milwaukee ani ve druhém zápase prvního kola play off NBA nestačili na Detroit. Na palubovce nejlepšího týmu základní části prohráli 98:109 a v sérii na čtyři vítězná utkání prohrávají 0:2. Jediný Čech v profesionální soutěži Jiří Welsch se ve středu na palubovku dostal na minutu a půl a zaznamenal tři body.

Článek

Mezi lídry Pistons patřil i Richard Hamilton, který i s poraněným kotníkem celkem nastřílel osmnáct bodů. Osmadvacetiletý basketbalista si levý kloub podvrtnul už v úvodním zápase a ve středu si hned v první čtvrtině zranění obnovil. "Vystrašilo mě to, protože to pár minut bolelo, ale přenesl jsem se přes to. Nechtěl jsem sedět dlouho a stáhl jsem si to," řekl Hamilton, který se do utkání zanedlouho vrátil.

Detroit spoléhá především na vyrovnanost svého kádru, hned šest jeho hráčů zaznamenalo alespoň deset bodů. "Takhle soupeře porážíme. Když začíná zápas, nevíme, jak budeme útočit. Prostě si počkáme, jak se situace vyvine," uvedla další opora Pistons Chauncey Billups.

Los Angeles Lakers s přispěním devětadvaceti bodů Kobeho Bryanta vyhráli ve Phoenixu 99:93 a vyrovnali stav série na 1:1. Nejlepší střelec základní části soutěže sice zaostal za svým průměrem přes 35 bodů na zápas, ale pracoval pro tým. Nasbíral deset obranných doskoků a pět asistencí, z čehož těžili jeho spoluhráči.

Dallas opět využil výhodu domácího prostředí

"K vítězství a pro postup v play off musíte pracovat jako tým. Tohle jsou zápasy, kdy se musíme spojit," řekl Bryantův spoluhráč Lamar Odom, který nastřílel jednadvacet bodů.

Výhodu domácího prostředí využil Dallas, který po výhře 94:79 nad Memphisem stejně jako Detroit vede v sérii 2:0. Mavericks k výhře dovedl autor jednatřiceti bodů Dirk Nowitzki. Zkušený německý basketbalista zastínil evropskou hvězdu Memphisu, pětadvacetiletého Španěla Paua Gasola, který zaznamenal jen šestnáct bodů.

"Vstoupil do zápasu divoce a měl deset nebo dvanáct bodů za první čtvrtinu. Pak jsme proti němu odvedli dobrou práci. Sebrali jsme mu pár míčů, včas jsme k němu přistupovali a snažili jsme se na něj hrát fyzicky. Je to jediná cesta, jak proti němu můžete hrát," popsal úspěšnou taktiku Nowitzki.

Východní konference:
Detroit - Milwaukee 109:98
Nejvíce bodů: T. Prince 22 - M. Redd 29
Nejvíce doskoků: B. Wallace 11 - A. Bogut 13
Nejvíce asistencí: R. Hamilton 8 - A. Bogut 4
Stav série: 2:0
Západní konference:
Dallas - Memphis 94:79
Nejvíce bodů: D. Nowitzki 31 - P. Gasol 16
Nejvíce doskoků: E. Dampier 6 - P. Gasol 7
Nejvíce asistencí: J. Terry 9 - P. Gasol 5
Stav série: 2:0
Phoenix - Los Angeles Lakers 93:99
Nejvíce bodů: S. Nash 29 - K. Bryant 29
Nejvíce doskoků: T. Thomas 9 - K. Bryant 10
Nejvíce asistencí: S. Nash 9 - K. Bryant 5
Stav série: 1:1

Reklama