Hlavní obsah

Účastníci Final Four jsou připraveni, šou může začít

PRAHA

Vyvrcholení nejprestižnější evropské basketbalové soutěže je na spadnutí. V pátek se v pražské Sazka Areně rozehrají finálové souboje Evropské basketbalové ligy, turnaj Final Four. Všichni čtyři účastníci basketbalového klání už se připravují v Praze a s očekáváním vzhlíží k nadcházejícím zápasům o trofej pro krále klubového basketbalu v Evropě.

Článek

Poprvé budou moci souboje Final Four na vlastní oči sledovat i čeští příznivci basketbalu. Praha je dokonce prvním městem, kde se finálové klání koná, ačkoliv se jej neúčastní žádný celek z pořádající země. "Praha není mekkou jen kultury a umění, ale i sportu. Je to velká pocta, že se Final Four může konat zde," řekl na čtvrteční tiskové konferenci pražský primátor Pavel Bém.

Česká metropole učarovala činovníky Euroligy nejen svou krásou, historií  a poměrně strategickým umístěním, ale také díky supermoderní Sazka Areně. Bez takové multifunkční arény by se jen těžko mohla akce takového sportovního významu v ČR konat. Pro potřeby Final Four bude mít Sazka Arena kapacitu 16 694 míst a takřka všechny vstupenky jsou již delší dobu vyprodané.

Většina hlediště bude patřit cizincům

"Je prodáno více než šestnáct tisíc vstupenek, přičemž patnáct tisíc z nich je v rukou zahraničních majitelů," řekl šéf Evropské ligy Jordi Bertomeu. Očekávají se především velké tábory izraelských fanoušků, doprovázejících svůj tým Maccabi Tel Aviv na každou zahraniční akci. Početné zastoupení by měly mít i španělské celky Barcelona a Tau Ceramica.

Pražský turnaj je ostatně nejlépe prodávaným Final Four v historii a možná bude i nejsledovanějším. Do Sazka Areny dorazí šestnáct televizních štábů a přímé přenosy budou vysílány do čtyřiceti zemí světa.

Program Final Four 2006 v Praze:
Pátek 28. dubna - semifinále:
17:30Maccabi Tel Aviv (Izr.) - Tau Ceramica (Šp.)
20:30Barcelona (Šp.) - CSKA Moskva (Rus.)
Neděle 30. dubna:
17:30Zápas o třetí místo
20:30Finále turnaje

Reklama