Hlavní obsah

Basketbalistky USK v závěru otočily zápas se Schiem

Praha

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize porazily Schio 74:73, přestože celý zápas prohrávaly. Oproti dvěma předchozím venkovním zápasům ale zvládly koncovku a udržely domácí neporazitelnost i třetí místo v tabulce. Vítězný koš dala pět vteřin před koncem Alena Hanušová, která řídila závěrečný obrat.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Utkání 7. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek: Zleva Laia Palauová z USK Praha a Nuria Martinezová z Schia.

Článek

Schio nastoupilo bez své klíčové hráčky Isabelle Yacoubouové, která má poraněné koleno a spoluhráčkám jen fandila z lavičky. Pražanky naopak hrály již kompletní včetně uzdravené Ilony Burgrové a se staronovou posilou Candice Dupreeovou, která se k týmu podle plánu připojila až v novém roce. A dvojnásobná mistryně světa hned nastoupila v základní sestavě.

Po vánoční pauze jako kdyby se české mistryně nemohly rozehrát a začaly velmi špatně. Chyběla jim tradiční rychlost v útoku i obraně a Schio si vypracovalo až třináctibodový náskok.

Teprve pak se domácí hráčky rozjely a šňůrou 11:0 se vrátily do hry. Chytla se zejména tradiční opora a nejlepší hráčka týmu Sonja Petrovičová, která dala do poločasu 16 bodů.

Jenže v úvodu druhé půle opět přišly chyby na obou stranách hřiště, které Schio trestalo a znovu odskočilo na devět bodů. Italky velmi dobře bránily domácí snahu o nájezdy do koše.

Ještě čtyři minuty před koncem vedlo Schio o sedm bodů, jenže pak zazářila Hanušová. Nejprve dvěma trojkami snížila ztrátu a při posledním útoku dostala důvěru a střelou za dva body rozhodla.

Utkání 7. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - Schio 74:73 (14:20, 37:42, 51:57)
Nejvíce bodů: Petrovičová 23, Vaughnová, Hanušová a Xargayová po 11 - Miyemová a Zandalasiniová po 15, Macchioová 14. Fauly: 22:21. Trestné hody: 21/15 - 19/18. Trojky: 7:3. Doskoky: 34:33.

Reklama

Související témata: