Hlavní obsah

Welsch poprvé vyhrál zápas play-off v NBA

NEW YORK

Basketbalisté Milwaukee šokovali v sobotním třetím utkání prvního kola play-off NBA favorizovaný Detroit a porazili suveréna Východní konference 124:104. Pistons vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy už jen 2:1, v domácím dresu se ze své vůbec první výhry v kariéře ve vyřazovací části NBA radoval i Jiří Welsch.

Článek

Český reprezentant drobně přispěl k nebývale vysoké úspěšnosti domácích střelců, když během dvouminutového zásahu do hry proměnil svou jedinou dvoubodovou střelu v zápase. Welsch před touto sezónou sehrál v play-off jen čtyři zápasy v dresu Bostonu, před dvěma lety však všechny vyhrála Indiana.

Na sobotním vysokém vítězství měl největší podíl autor 40 bodů Michael Redd. "Úkol splněn. Jsme dál ve hře," řekl Redd po osobním rekordu v play-off. Celý tým přesáhl v úspěšnosti střelby 60 procent a v domácím prostředí porazil v play-off Detroit teprve podruhé v historii a poprvé po třiceti letech. "Teď už nikdo nemůže říct, že tihle Bucks v play-off nic nevyhráli," radoval se i nováček v týmu Andrew Bogut, loňská jednička draftu.

Čtvrtý zápas je na programu v pondělí znovu v Milwaukee a Detroit se v něm bude chtít vrátit ke své hře. "Ten dnešní výkon s naším obvyklým projevem neměl nic společného. Proč? Nevím," pokrčil rameny křídelní hráč Tayshaun Prince.

Zaváhala i Indiana

Mečbol nezískala ve Východní konferenci ani Indiana, na jejíž palubovce dokázalo favorizované New Jersey vyhrát čtvrtý zápas 97:88 a vyrovnat sérii na 2:2. V Západní konferenci se naopak přiblížili k postupu basketbalisté Dallasu a Los Angeles Clippers.

Dallas vede nad Memphisem už 3:0, byť v sobotu se dobral k vítězství 94:89 až v prodloužení. Pro hosty vybojoval nastavení trojkou čtvrt minuty před koncem normální hrací doby Dirk Nowitzki. V další pětiminutovce vylepšil dalšími šesti body svoji bilanci na 36 a byl strůjcem vítězství.

Memphis ještě ve své historii v play-off nevyhrál, sobotní prohra byla už jedenáctá za sebou. "Tohle je jedna z nejtrpčích porážek. Strašně to bolí," nechal se slyšet Pau Gasol. Memphisu nestačilo k vítězství ani jeho 16 bodů, ani vedení o čtyři body 37 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny.

Clippers zvítězili v Denveru 100:86 a vedou v sérii 3:1. K prvnímu postupu do druhého kola play-off po 30 letech jim stačí už jen jednou vyhrát, v sobotu si mečbol vypracovali jednoznačně kolektivním výkonem. "To byla jedinečná týmová práce. Tak to mám rád. Hodně jsme se dělili o míč," radoval se Elton Brand po zápase, ve kterém sedm hostujících hráčů dalo 11 a více bodů.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference
Milwaukee - Detroit 124:104 (stav série: 1:2).
Indiana - New Jersey 88:97 (stav série: 2:2).
Západní konference
Memphis - Dallas 89:94 po prodl. (stav série: 0:3).
Denver - LA Clippers 86:100 (stav série: 1:3).

Reklama

Související témata: