Hlavní obsah

Davis skvělým výkonem rozebral v NBA tým Knicks

New York

Anthony Davis nasbíral v NBA 40 bodů a 18 doskoků během 29 minut a dovedl basketbalisty New Orleans Pelicans k výhře v hale New York Knicks 110:96. Domácí zastavili rozjetého Davise až pomocí faulu, po němž třiadvacetiletý pivot odstoupil ze hry.

Foto: Brad Penner, Reuters

Anthony Davis (23) z New Orleans se prodírá přes Joakima Noaha (13) a Carmela Anthonyho (7) z New York Knicks.

Článek

Knicks v první čtvrtině vedli o sedm bodů, ale v úvodu druhé části už měli navrch hosté. Náskok New Orleans narůstal a nepovedený večer Knicks potvrdily ve třetí čtvrtině dva incidenty. Nejdříve se dvě a půl minuty před koncem třetí části nechal vyloučit Carmelo Anthony, jenž si při oddechovém času vykoledoval dvě technické chyby.

O minutu později za stavu 85:63 pro Pelicans doskočil Davis míč v obraně, předribloval celé hřiště, ale před zakončením ho fauloval Kyle O'Quinn tak tvrdě, až skončil mezi diváky za košem. Davis po chvíli vstal, dvěma úspěšnými trestnými hody zaokrouhlil své bodové konto na 40 a odstoupil s naraženým bokem.

Davis v pátém utkání v řadě nasbíral více než 20 bodů a 15 doskoků, což za posledních třicet let dokázali jen Charles Barkley, Hakeem Olajuwon a Kevin Love.

Povedený pondělní večer prožil i Russell Westbrook, jemuž chyběl jediný doskok k dalšímu triple double. Připsal si 21 bodů, 14 asistencí, devět doskoků a dovedl Oklahamu City k výhře v Chicagu 109:94. Hostům pomohla efektivita podkošových hráčů: Steven Adams proměnil jedenáct ze 14 střeleckých pokusů a dostal se na 22 bodů. Enes Kanter minul jen dvakrát z 11 střel a připsal si 20 bodů. Domácí vedl s 22 body Dwyane Wade, naopak se nedařilo Jimmymu Butlerovi, který dohrál s jediným bodem na kontě.

Minnesota na svém hřišti přehrála Dallas 101:92, Karl-Anthony Towns v domácím dresu za první čtvrtinu stihl nastřílet 20 bodů. Nakonec si připsal 34 bodů a 11 doskoků při skvělé střelbě 15/19 z pole. Ricky Rubio k výhře přispěl 13 body a hlavně 15 asistencemi. Hosty vedl s 30 body Harrison Barnes, 26 bodů nastřílel Dirk Nowitzki.

Výsledky NBA:
Chicago - Oklahoma City 94:109
Minnesota - Dallas 101:92
New York - New Orleans 96:110

Reklama