Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 28:27Čeští házenkáři porazili i Švýcarsko a vyhráli turnaji v Rakousku

Čeští házenkáři vyhráli turnaj tří zemí v Rakousku, který byl pro ně poslední zápasovou přípravou před květnovým pokračováním kvalifikace mistrovství Evropy. Po čtvrtečním vítězství 30:26 nad domácím výběrem dnes reprezentanti na předměstí Vídně porazili Švýcarsko těsně 28:27 a obsadí první místo bez ohledu na výsledek sobotního závěrečného zápasu turnaje.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Trenér házenkářů Daniel Kubeš.

Článek

Češi předloni porazili Švýcarsko ve dvou zápasech evropské kvalifikace a v Rakousku si s ním poradili znovu. V utkání ani jednou neprohrávali a do šaten šli v poločase s vedením 14:11.

Hned po pauze si reprezentanti vytvořili čtyřgólový náskok, ale soupeř, který stejně jako český celek nepostoupil na probíhající světový šampionát ve Francii, deset minut před koncem srovnal na 22:22.

V závěru ale ukázali svěřenci Jana Filipa a Daniela Kubeše větší zkušenosti. Ihned znovu odskočili na 24:22, pak dokonce na rozdíl tří branek a koncovku už si pohlídali. Švýcaři snížili na 27:28 až tři sekundy před koncem.

Zatímco na prosincovém turnaji v Maďarsku, kde český celek skončil druhý, chybělo několik opor, v Rakousku už trenéři měli k dispozici téměř nejsilnější možný výběr. Chyběli jen rekonvalescent a kapitán Filip Jícha a zraněný Jakub Hrstka.

Klání u Vídně bylo poslední herní prověrkou před pokračováním kvalifikace o postup na ME. Po úvodních dvou utkáních vedou čeští reprezentanti o skóre svou skupinu a v dalších dvou duelech nastoupí proti outsiderovi Ukrajině.

ČR - Švýcarsko 28:27 (14:11)
Sestava a branky ČR: Galia, Adamík - Bečvář 2, Babák 3, Stehlík, Linhart 1, Zdráhala 6, Motl 1, Vančo 1, Jurka 3, Sobol 1, Užek, Petrovský 7, Šlachta, Horák, Landa, Škvařil 3.
Rozhodčí: Baďura, Ondogrecula (oba SR).

Reklama