Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky už nejsou stoprocentní

Praha

Volejbalistky Olomouce připravily prostějovské mistryně o první bod v sezoně, navíc měly mečbol a byly blízko nečekanému vítězství. V repríze extraligového finále v rámci 14. kola zvítězil Prostějov až po pětisetové bitvě, v posledním setu 16:14. Olomouc klesla na třetí místo za Ostravu, oba kluby ztrácejí na osminásobné domácí šampionky sedm bodů.

Článek

Zatímco Olomouc se po vánoční pauze rozehrála v Poháru CEV proti hvězdné Kazani, prostějovské hráčky dnes odehrály první zápas po měsíci. V domácí hale ztratily první a čtvrtý set, po více než dvou hodinách ale hanácké derby rozhodly pro sebe. Olomouc získala více bodů blokem i servisem, v útoku však měly vyšší úspěšnost svěřenkyně Petera Gogy.

"Bylo vidět, že jde o náš první zápas po delší pauze. Na holkách se projevila určitá nerozehranost, ale každopádně musím pogratulovat Olomouci k fantastickému výkonu. Hostující hráčky byly trpělivé, hrozně moc toho vykryly v obraně a udělaly spoustu bodů po dlouhých výměnách napopáté, napošesté," řekl Goga.

Soupeři vysekl velkou poklonu. "Klobouk dolů před tím, jak dneska hrál. I tak si však myslím, že kdyby se nám podařilo uklohnit první set, tak jsme klidně mohli vyhrát tři nula," dodal kouč Prostějova. Nejvíce bodů (23) v domácím dresu nasbírala kubánská smečařka Matienzová, olomoucké družstvo táhla bývalá reprezentantka Napolitano Šenková (21 bodů).

Ostrava se dostala před Olomouc na druhou příčku díky jasné výhře v Brně nad Fénixem, stejně tak potvrdily roli favoritek volejbalistky Olympu ve Šternberku a také KP Brno ve Frýdku-Místku.

Uniqa extraliga volejbalistek - 14. kolo:
Fénix Brno - Ostrava 0:3 (-9, -14, -14)
Nejvíce bodů: Šnellyová 7, P. Pospíšilová 6, Plešingrová 4 - Nachmilnerová 17, Zedníková a P. Kojdová po 10.
Prostějov - Olomouc 3:2 (-25, 16, 23, -22, 14)
Nejvíce bodů: Matienzová 23, Emontsová 20, Herelová 16 - Napolitano Šenková 21, Dedíková a Michalíková po 18.
Frýdek-Místek - KP Brno 0:3 (-16, -18, -12)
Nejvíce bodů: Kukučová 11, Holišová 7, Mitregaová 6 - Salanciová 13, Brownová 12, Měrková 9.
Šternberk - Olymp Praha 0:3 (-18, -17, -19)
Nejvíce bodů: Oborná 9, Borovcová 8, Dudová 6 - Melicharová 14, Kalhousová 8, Bartošová 7.

Reklama

Související témata: