Hlavní obsah

Ani Jihostroj nezastavil vítěznou sérii kladenských volejbalistů

Praha

Kladenští volejbalisté prodloužili vítěznou sérii o dvanáctý zápas. Ve šlágru 14. kola zvítězili v Českých Budějovicích 3:1 a v extralize je jako jediný zatím dokázal porazit hned v prvním kole Zlín. Kladno má utkání k dobru, v pondělní televizní dohrávce se představí doma proti ČZU Praha.

Článek

Na jih Čech tým kouče Milana Fortuníka odjel i s uzdraveným Křesťanem, naopak domácím chyběl nejúdernější hráč, chilský univerzál Gevert. Poraněný lýtkový sval jej vyřadí nejméně na dva týdny, šanci tak dostal Američan Hackworth.

Přesto Jihostroj začal nebojácně, ale ztratil dvě koncovky. Až ve třetí sadě povolil Kladnu jen 16 bodů a skvěle měl rozehrané i další dějství. Hosté však dokázali stav 5:13 otočit a upevnili si výsadní postavení v extralize.

"Bál jsem se toho zápasu, a proto jsem moc rád, že jsme získali tři body. Hodně jsme se věnovali kondici. Jihostroj je silný tým, i když jim chyběl klíčový hráč," řekl kladenský kouč Fortuník. "Po dvou prohraných setech jsme se vrátili do zápasu dobrou obranou a servisem. Ale ve čtvrtém setu nám přestala fungovat přihrávka a Kladno vývoj otočilo," konstatoval českobudějovický smečař Tomáš Fila.

Jihočeši klesli v tabulce na šesté místo. Nejblíže Kladnu je Karlovarsko, které dnes prohrálo v hale brněnského vicemistra 2:3, a neuspěl ani mistrovský Liberec. I když na ČZU nastoupil poprvé s blokařem Veselým, jenž byl na podzim na operaci s kolenem, odjel z Prahy bez bodu po výsledku 1:3.

Uniqa extraliga volejbalistů - 14. kolo:
Benátky nad Jizerou - Ostrava 3:0 (23, 15, 18)
Ústí nad Labem - Příbram 1:3 (24, -14, -12, -24)
Zlín - Odolena Voda 3:2 (-21, 22, -19, 19, 12)
Brno - Karlovarsko 3:2 (23, -19, -22, 21, 12)
České Budějovice - Kladno 1:3 (-23, -22, 16, -25)
ČZU Praha - Liberec 3:1 (-23, 14, 25, 10)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články