Hlavní obsah

Veselý byl nejužitečnějším hráčem při výhře Fenerbahce

Istanbul
Aktualizováno

Basketbalisté Fenerbahce Istanbul si připsali v Evropské lize důležitou výhru 84:63 nad Panathinaikosem Atény a udrželi se v tabulce před ním. Výrazně k tomu přispěl i český reprezentant Jan Veselý, který nasbíral 13 bodů, čtyři doskoky a po třech asistencích a ziscích a byl nejužitečnějším hráčem domácího týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jan Veselý smečuje.

Článek

Fenerbahce nastoupilo bez klíčového hráče Ekpeho Udoha, přesto Panathinaikos jasně přehrálo. Jen v úvodu hosty držel Chris Singleton, který se bránil navzájem se svým bývalým spoluhráčem z Washingtonu Veselým. Ten ho však brzy přibrzdil a naopak sám se v útoku prosazoval společně s Luigim Datomem.

Už do poločasu tak měl istanbulský celek náskok 20 bodů a přesnou střelbou nedal hostům šanci na zvrat. Za Fenerbahce zatím nenastoupila jednička draftu do NBA z roku 2013 Anthony Bennett, který zůstal sedět jen na lavičce náhradníků.

Dařilo se i dalšímu českému reprezentantovi Blakeu Schilbovi, ale ani jeho sedm bodů, čtyři doskoky a osm asistencí nestačily Galatasarayi k lepšímu výsledku než prohře 87:92 v Miláně. Oba celky jsou shodně s pěti výhrami na dně tabulky. Schilb byl druhým nejužitečnějším hráčem svého týmu.

Evropská liga basketbalistů - 18. kolo:
CSKA Moskva - Bamberg 85:64
Fenerbahce Istanbul - Panathinaikos Atény 84:63 (za domácí Veselý 13 bodů, 4 doskoky a 3 asistence)
Maccabi Tel Aviv - Crvena Zvezda Bělehrad 67:71
Milán - Galatasaray Istanbul 92:87 (za hosty Schilb 7 bodů, 4 doskoky a 8 asistencí)
FC Barcelona - Anadolu Efes Istanbul 88:78

Reklama