Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu deklasovali v play-off NBA Cleveland

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu vstoupili do druhého kola play-off NBA hladkou domácí výhrou 113:86 nad Clevelandem, který už v poslední čtvrtině šetřil svého nejlepšího hráče LeBrona Jamese. V druhém nedělním zápase se naopak bojovalo až do závěrečných vteřin, z vítězství 87:85 nad Dallasem se nakonec radovali obhájci titulu ze San Antonia.

Článek

Nejlepším střelcem utkání byl Tim Duncan, který k úspěchu Spurs přispěl 31 body a 13 doskoky. San Antonio přitom nastoupilo proti Dallasu jen necelých 36 hodin po skončení série prvního kola se Sacramentem, zatímco Mavericks měli volno už od pondělí, protože Memphis vyřadili v minimálním počtu čtyř zápasů. "Vypadalo to, že se všechno spiklo proti nám, ale dokázali jsme to překonat," řekl Duncan, který v první půli nastřílel 20 bodů.

Rozhodující koš vstřelil Bruce Bowen, který dvě a čtvrt minuty před koncem převážil nerozhodný stav 84:84 na stranu Spurs přesným tříbodovým pokusem. Pak se už trefil jen Erick Dampier z trestného hodu. Domácí defenziva pracovala na konci zápasu bezchybně, sám Bowen uhlídal německou hvězdu Dirka Nowitzkého a jiný dallaský hráč Jerry Stackhouse v poslední vteřině v tísni minul.

Detroit proti Clevelandu vsadil na střelbu zdálky, která mu vynesla 45 bodů z trojek. "To bylo něco neuvěřitelného," řekl o téměř sedmdesátiprocentní úspěšnosti trenér Flip Saunders. Už v poločase vedli Pistons bezpečným rozdílem 69:48, když v druhé čtvrtině dali rekordních 43 bodů.

LeBron James, kterého soupeři bránili občas i ve trojici, dal za poločas 22 bodů, v třetí čtvrtině však vyšel naprázdno a do poslední už nezasáhl. Nejlepší střelec vítězů Tayshaun Prince, autor 24 bodů, označil za důležitý moment delší odpočinek Detroitu po prvním kole. "Oni hráli vyrovnanou sérii (s Washingtonem), my měli pár dnů volna a čerstvější nohy. Museli jsme v prvním zápase udat tón, střelba se nám dařila úplně odevšad," řekl Prince.

Výsledky - 2. kolo play-off:
Západní konference:
San Antonio - Dallas 87:85 (stav série 1:0).
Nejvíce bodů: T. Duncan 31 - J. Stackhouse 24
Nejvíce doskoků: T. Duncan 13 - D. Nowitzki 14
Nejvíce asistencí: T. Parker 4 - M. Daniels 3
Východní konference:
Detroit - Cleveland 113:86 (stav série 1:0).
Nejvíce bodů: T. Prince 24 - L. James 22
Nejvíce doskoků: B. Wallace 11 - A. Varejao 8
Nejvíce asistencí: C. Billups 10 - L. James 4

Reklama